S-a pensionat un comisar care a deservit 24 de ani un Serviciu într-un mod exemplar

0

M Matei

De curând, s-a pensionat un om drag mie, Mugurel Ioan Matei, şeful S.P.C.L.E.P Reghin, pe care îl cunosc de 18 ani. Un profesionist în adevăratul sens al cuvântului care a reușit în cariera sa să impună o serie de standarde în Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Reghin și care și-a îndeplinit cu brio sarcinile profesionale în vederea alinierii Serviciului la standardele Uniunii Europene și vis-a-vis de cerințele de bază ale societății mereu în schimbare. Vreau cu această ocazie să transmit, în numele site-ului viselenuautermenlimita.ro, cele mai alese gânduri de respect și considerație față de acest OM, în semn de apreciere pentru contribuţia adusă la dezvoltarea S.P.C.L.E.P. Reghin o structură de specialitate foarte importantă din cadrul administrației locale.  Vorbim de șeful unui Serviciu a cărui rază de competenţă depăşeşte Reghinul și care, până în anul 2012 a avut în evidență și 19 comune, care însumau o cifră de aproximativ 92.000 de locuitori. A fost un model în profesiunea sa deși, deseori a fost obligat să lucreze cu un deficit de personal de 50%. A știut să își gestioneze timpul și personalul din subordine, într-o manieră exemplară, care să nu aducă prejudicii de imagine, nici instituției, nici cetățenilor care au călcat pragul acestui serviciu în folos public.

 


E un om, cu un caracter rar întâlnit, manierat, responsabil, cu o inteligență matematico-logică de invidiat și o vocație profesională incontestabilă adică într-un cuvânt, un comisar șef despre care nu poți vorbi decât la superlativ. Acest om, a lăsat în urmă sa, un Serviciu fără ”bube în cap”, și a întruchipat portretul ideal, al unui angajat în slujba cetățeanului. Din 1994 până în anul 2000, și-a desfășurat activitatea în sediul Poliției Reghin pe strada Piața Petru Maior nr. 3, în subordinea Ministerului Administrației și Internelor. În perioada 2000-2005, a fost trecut în subordinea Direcției Informatizate a Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, și, din 2005, Serviciul pe care l-a condus, a fost detașat cu sediu cu tot în cadrul Consiliului Local Reghin, pe strada Piața Petru Maior nr. 41, unde a activat până în prezent.
Domnul comisar, a prins în prestigioasa sa carieră, nu mai puțin de patru primari (Marian Traian, ing. Eremia Pop, ing. Nagy Andraș și ec. Maria Precup). Toți acești edili au avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia fiindcă  a lucrat conform Legii, și a făcut totul ca la carte. S-a angajat în anul 1994 în cadrul Poliției Reghin, la Serviciul Evidența Populației, şi de atunci și până în toamna anului 2018, s-a ocupat de asigurarea stării de legalitate a cetăţenilor, privind actele de identitate, actele de stare civilă şi alte menţiuni cu maximă responsabilitate. 

Personal, din anul 2007, de când activez pe tărâm jurnalistic, am admirat deschiderea comisarului șef Matei Ioan Mugurel, față de mass-media, în ceea ce a însemnat toate noutățile, și modificările, cu privire la toate tipurile de acte de stare civilă, și de identitate. Niciodată nu m-am trezit cu ușa trântită în nas, din partea domniei sale, cu apeluri telefonice respinse, minciuni statistice sau alte modalități, de intimidare care să mă împiedice să realizez o corectă informare a cititorilor mei, așa cum, au mai încercat alte persoane de tristă amintire, aflate în anumite funcții cheie, pentru scurte perioade de timp. Toate conversațiile avute de-a lungul anilor cu comisarul Ioan Mugurel Matei le-am perceput ca pe niște lecții parcă citite dintr-un ghid de etică profesională și bazele comunicării. I-am apreciat întotdeauna amabilitatea, sinceritatea și autenticitatea într-o conversație, și modul în care reușea să spună ce simte, dar fără să rănească pe cineva. 

Sub conducerea comisarului șef Mugurel Ioan Matei, în cadrul SPCLEP Reghin, și, prin demersurile făcute de executivul Primăriei Reghin, s-au deschis două birouri: unul, pentru preluarea actelor necesare eliberării paşapoartelor, şi un birou în vederea înmatriculării şi efectuării radierii autovehiculelor. În mandatul său, de șef al SPCLEP Reghin, s-au realizat cele mai mari investiţii din istoria serviciului, începând de la remodernizarea interiorului, și extinderea sălii de aşteptare pentru cetățeni. Cum a reușit? A fost relocat un ghişeu, şi spaţiul a fost cedat publicului. A fost remodernizat interiorul, şi au fost expuse două panouri uriaşe de afişaj, care cuprind toate documentele necesare unui cetățean, care solicită un document eliberat de această autoritate. Au apărut spații de scris, cu modele de completare a formularelor afişate, şi nu în ultimul rând, au fost instalate scaune confortabile. Tot sub conducerea comisarului șef Mugurel Matei, a fost schimbată aparatura digitală foto, a serviciului de preluare a actelor de identitate, pentru a avea calitatea imaginii cerută de standarde, în editarea documentelor și nu în ultimul rând s-a introdus un sistem electronic de ordonare a fluxului de cetăţeni care a eliminat cozile de la ghişee.


Se spune că, pensionarea este rodul dulce al muncii de o viață, și înțelepciunea unui nou început. Site-ul viselenuautermenlimita.ro, îl felicită pe comisarul șef Mugurel Ioan Matei, pentru modul în care și-a încheiat o carieră de 24 de ani, în cadrul aceluiași Serviciu, și pentru demnitatea cu care a menținut timp de peste două decenii, încrederea populației în această instituție. Vă mulțumim din suflet pentru tot ce ați făcut pentru Reghinul nostru! Anii ce urmează, să vă fie fericiți în mijlocul familiei să fiți sănătos și să aveți parte de o ,,pensie cât mai lungă”.


Matei Robert Mihai

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *