S-au împlinit 5 ani de la dispariția coafezei Rozalia Adorjáni femeia care a trăit un secol de viaţă

0

,,Cu inimile zdrobite de durere, ne amintim că în urmă cu 5 ani, inima celei mai populare coafeze a Reghinului, Rozalia Adorjani, a încetat să mai bată. Deși ea este și va fi mereu în sufletele celor care au cunoscut-o! Dumnezeu să o odihnească în pace. !,, Site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro”.

Rozalia Adorjáni (1911-2011) s-a născut în 13 mai 1911 în comuna Petelea în familia cizmarului Nagy Ludovic din satul Suveica comuna Acățari și a Mariei Fall din Reghinul Săsesc. În anul 1931 s-a căsătorit cu pantofarul Adorjáni Ladislau, căsătorie din care au rezultat doi copii, Vasile în 1933 şi Atilla în 1935. În 30 septembrie 1947, a obţinut brevetul de coafeză şi a lucrat în Reghin toată viaţa. În câmpul muncii a primit de-a lungul anilor o serie de recunoaşteri din partea statului român pentru activitatea prestată la Cooperativa „Igiena” şi o diplomă de fruntaşă în producţie în cadrul Cooperativei “Progresul” în anul 1962. A fost o femeie mereu “în pas cu moda” care de-a lungul carierei, s-a străduit să găsească, coafurile cele mai potrivite, pentru clientele sale. A făcut o mulțime de femei să radieze și să se simtă frumoase în cele mai importante momente din viețile lor. A fost iubită și apreciată pentru că a fost o coafeză ce, prin căldura și amabilitatea ei, nu înfrumuseța doar podoaba capilară a clientelor sale, ci și ziua, celor care îi treceau pragul.

Pe 13 mai 2011, la împlinirea unui secol de viață, Rozalia Adorjáni a fost omagiată de Fanfara Municipală din Reghin în Biserica Romano-Catolică în frunte cu preotul, primarul Nagy András şi viceprimarul Maria Precup care i-au oferit sărbătoritei o diplomă de excelenţă, o sută de fire de trandafir şi suma de 1000 de lei cadou. După oficierea slujbei înconjurată de 15 colege de muncă s-a plantat un brad în curtea bisericii în onoarea sărbătoritei care va dăinui peste timp şi îi va eterniza trecerea pe acest pământ. Rozalia a trăit 100 de ani trei luni şi 14 zile, a trecut la cele veşnice în 1 august 2011 şi a fost înmormântată în cimitirul romano-catolic din municipiu unde îşi doarme somnul de veci.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *