S.O.S. Se caută date despre familia comerciantului Hermann Deutel din Reghin !

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Site-ul viselenuautermenlimita.ro caută date despre comerciantul Deutel Hermann pentru “Enciclopedia Evreilor din Reghin” (Mureş, Transilvania, România) studiu în curs de realizare. D. Hermann s-a născut în Amsterdam în capitala Olandei pe 17 decembrie 1890 dar care înainte de cel de Al Doilea Război Mondial a avut reşedinţa în oraşul Reghin pe strada Orizontului. A fost comerciant de profesie şi a fost deportat în 1944 împreună cu familia în Lagărul de Exterminare Nazist de la Birkenau din Polonia care la acea dată era parte a Reich-ului german. Hermann a fost căsătorit cu Blanka Konigstein născută în 30 august 1894 în Szeged, Ungaria şi din a căror mariaj s-au născut doi copii: Rosalie şi Lili.

Se ştie că Herman, soţia sa Blanka şi fiica lor studentă Lili şi-au găsit sfârşitul într-o cameră de gazare din Lagărul Birkenau ucişi cu cianura de hidrogen, produs din pesticidul Zyklon B, gaz care ucidea victimele în minimum 3 minute şi în maximum 15. Hermann, Blanka şi Lili au fost trei victime din cele peste 6 milioane ucise în timpul Holocaustului care a însemnat cea mai mare tragedie din istoria omenirii. Cine poate oferi mai multe informaţii despre familia acestuia, fotografii cu Deutel Hermann, acte ori orice alte indicii pentru a putea să îi fie reconstituit “arborele genealogic” este rugat să ne comunice pe adresa de e-mail: vnatl_reghin1982@yahoo.com ori la numărul de telefon: 0753-872-311.

Deocamdată nu s-a putut stabili cu exactitate dacă între Hermann Deutel şi Hindi Deutel din Reghin a existat un grad de rudenie. Ştim doar că a fost căsătorită cu Samu Deutel alături de care înainte de cel de al Doilea Război Mondial au avut reşedinţa la Reghin, Szászrégen, România. Hindi a fost ucisă în timpul Holocaustului/Shoah. Aceste informații se bazează pe o listă de persoane persecutate şi în alte documente cu privire la experiențele și numele evreilor din Reghin care au pierit în Auschwitz în 1944 din arhiva Muzeului „Yad Vashem”. Cercetările continuă fiindcă imperativul site-ului “viselenuautermenlimita.ro” este să persiste în eforturi de a le recupera numele și de a le restabili identitățile. 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *