SCRISOARE DE LA CITITORI – RECUNOŞTINŢĂ ADUS ÎN MEMORIA UNEI CENTENARE DIN ALUNIŞ

0
Zilele trecute a ajuns la sediul redacţiei o scrisoare de mulţumire pentru scenograful Matei Robert Mihai care a lansat la sfârşitul anului trecut studiul pe „PE URMELE CELOR MAI LONGEVIVI OAMENI DIN TRANSILVANIA” în paginile căruia se regăsesc peste 225 „centenari și supercentenari”, bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 100 şi 118 ani care s-au născut în judeţul Mureş ori au locuit o perioadă în acest areal.
Scrisoarea vine din partea doamnei Szilágyi Mária, nora regretatei centenare Szilágyi Roza (n. Kocis) din comuna Aluniş, din judeţul Mureş o gospodină desăvârşită şi lucrătoare în agricultură care a trăit 104 ani şi 234 de zile.
Rozalia a fost contemporană cu cele două războaie mondiale şi cu Revoluţia Română din 1989.
A muncit toată viaţa în comună (gospodină casnică) şi în domeniul agriculturii în cadrul C.A.P. Aluniş.
A avut doi copii, un nepot şi doi strănepoţi. La împlinirea vârstei de 100 de ani a fost sărbătorită în Biserica Reformată din Aluniş şi a fost felicitată de către Consiliul Local UDMR şi Asociaţia Femeilor din Aluniş.
Centenara Szilágyi Roza a avuto viaţă grea, şi-a înmormântat doi copii şi şi-a dus crucea văduviei timp de 33 de ani. În schimb nu a fost o fire bolnăvicioasă şi la vârsta de 100 de ani putea să citească Biblia şi ziarul fără ochelari.
Szilágyi Roza s-a stins din viaţă în 1 iulie 2019 şi a fost înmormântată în Cimitirul Reformat din Aluniş, alături de solul ei.
„Doresc să vă mulţumesc pentru munca devotată şi amplă, care onorează oamenii longevivi şi prin care aţi reuşit să înscrieţi numele soacrei mele, Roza Szilágyi în paginile istoriei. Cu inima plină de recunoştinţă, vă doresc multă sănătate şi multe reuşite în continuare
Cu respect, Szilágyi Mária, nora centenarei Szilágyi Roza”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *