Se repară pista Aeroportului Internațional ,,Transilvania”

0

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat documentaţia şi indicatorii tehnico – economici pentru reparaţia capitală a pistei Aeroportului Internaţional “Transilvania”, conform unui comunicat de presă emis de conducerea operatorului aerian. Aeroportul Tîrgu Mureș s-a înființat în anul 1936, având azi venerabila vârsta de 78 de ani, dar pe pozitionarea actuală funcționează din anul 1969, odată cu construirea pistei betonate.

În şedinţa de astăzi, Consiliul Judeţean Mureş a aprobat documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnici-economici ai investiției “RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente) – faza DALI”.
Hotărârea adoptată astăzi este deosebit de importantă, având în vedere că, de la darea în exploatare și până în prezent, nu a fost efectuată nici o reparație capitală a pistei.
Expertizele tehnice efectuate au scos în evidență gradul avansat de deteriorare al suprafețelor de mișcare, Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș fiind în proces de conversie a certificatului de autorizare, ceea ce obligă la conformarea cu cerințele de siguranță și securitate aeronautică prevăzute în Regulamentele Uniunii Europene.
Hotărârea adoptată astăzi este salutară, având în vedere şi faptul că, în Master Planul General de Transport (MPGT), finanțarea obiectivelor privind dezvoltarea/extinderea/modernizarea Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș, sunt incluse numai în perspectiva anilor 2022 -2024, aspect care întărește necesitatea executării lucrărilor de reparații capitale cât mai urgent.
Valoarea totală a investiției prevăzută în documentaţia aprobată de Consiliul Judeţean este de 77.452.884 lei (inclusiv TVA), durata de realizare, conform graficului întocmit de proiectant, fiind de 9 luni. Finanțarea investiției se va realiza exclusiv din bugetul județului.
***
Tot astăzi, Wizz Air a anunţat că suspendarea temporară a operațiunilor de pe Aeroportul Internaţional “Transilvania” Tîrgu Mureş va continua pe perioada lucrărilor de reparaţie capitală a pistei.
Toate zborurile programate de la şi spre Tîrgu Mureș vor fi operate după orarul obișnuit, din Cluj Napoca, până pe 8 ianuarie 2017. După această dată, programul curselor va fi consolidat și optimizat cu Aeroportul din Cluj-Napoca, pentru a evita suprapunerea zborurilor.
Pentru următoarele două săptămâni, până pe 7 decembrie 2016, Wizz Air le va pune la dispoziţie pasagerilor de pe zborurile vizate transfer cu autocarul între aeroporturile din Tîrgu Mureş şi cel din Cluj-Napoca. Pasagerii pot opta şi pentru transport propriu între cele două aeroporturi, caz în care cheltuielile de călătorie le vor fi rambursate de către Wizz Air, într-o limită rezonabilă, după depunerea unei cereri pe wizzair.com/ro-RO/Claims. Pasagerii sunt rugați să verifice pe website-ul WIZZ programul actualizat al curselor de autocar între cele două aeroporturi.
Tamara Vallois, Wizz Air Head of Communications declară: “În calitate de parteneri dedicați ai aeroportului din Tîrgu Mureș, cu o aeronavă alocată și cu echipaj local, aşteptăm cu nerăbdare pista îmbunătăţită, care va aduce beneficii regiunii mulţi ani de acum înainte. Suspendarea temporară a operaţiunilor va ajuta autorităţile aeroportului să finalizeze renovarea şi procesul de reasfaltare a pistei într-un timp cât mai scurt. Suntem nerăbdători să ne reluăm operaţiunile de la Târgu Mureş în 2017, odată ce lucrările vor fi finalizate.”
Peti Andrei, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional “Transilvania” spune că “Hotărârea de astăzi a Consiliului Judeţean a dat un semnal de schimbare totală a viitorului Aeroportului. Lucrările de reparaţie a pistei vor readuce la Tîrgu Mureş compania Wizz Air, dar ne vor permite negocieri realiste cu toţi operatorii aerieni care au studii efectuate, în legătură cu interesul locuitorilor din zona noastră pentru multe destinaţii europene”.

,,viselenuautermenlimita.ro”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *