SLUJBĂ DE COMEMORARE ÎN ANINTIREA PROF. MARIN-NICULAIE ŞARA !

0
NECROLOG MARIN SARA

O slujbă de comemorare a profesorului Marin Niculaie Şara, ce marchează împlinirea unui an de la decesul regretatului om de cultură, va avea loc sâmbătă, 10 octombrie la Reghin la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din strada Nicolae Bălcescu nr. 19, la ora 10.00. Reamintim cititorilor noştri că profesorul Marin Niculaie Șara din Reghin a fost director al Bibliotecii „Petru Maior”, președinte al Asociaţiei „ASTRA” Reghin, redactor șef al publicaţiei „Gazeta Reghinului” și autor de cărți. ,,Cavalerul Cărților” s-a stins din viață pe data de 11 octombrie 2019 la venerabila vârstă de 80 de ani după ce timp de 48 de ani a contribuit la îmbogățirea culturii reghinene ca bibliotecar, director de bibliotecă, scriitor şi în calitate de preşedinte al Despărţământului „ASTRA” Reghin. 

Vorbim de cel mai longeviv director al unei biblioteci din istoria municipiului (30 de ani) un om care și-a trăit viața cu profesionalism și dăruire și care pentru meritele sale a fost onorat de-a lungul anilor de autoritățiile locale, județene și naționale cu o serie de recunoașteri. Din multitudinea de distincții și diplome de merit vă reamintim că regretatul profesor a fost ales ,,Omul anului” în 1993, apoi a fost declarat ,,Bibliotecarul anului” în 1999,  în anul 2006 a fost desemnat de către Primăria Municipiului Reghin și Consiliul Local ,,Cetățean de Onoare” al Reghinului, pe data de 1 Decembrie 2014 i s-a conferit distincția „Fibula de la Suseni”, cea mai importantă descoperire arheologică a judeţului și nu în ultimul rând prin decret prezidențial i-a fost înmânat ordinul ,,Meritul cultural în grad de cavaler”.

Marin Șara a spus adio acestei lumi în dimineața zilei de 11 octombrie 2019 la orele 9.00 după o boală grea și o îndelungată suferință la pat, lăsându-ne sufletele îndoliate de plecarea lui neașteptată. Trupul neînsufleţit al profesorului a fost depus în cavoul familiei din cimitirul Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din Reghin în care îşi dorm somnul de veci părinţii săi: învăţătorul Nicolae Şara (1907 – 1983) şi profesoara Maria Şara (1912-1982) iar pe placa funerară de marmură neagră a familiei stă scris: „Aici îşi au odihna eternă cei care în viaţă au avut nobila misiune de dascăli”! La un an de la trecerea la cele veşnice de pe mormântul prof. Marin Şara nu lipsesc florile şi candele aprinse de cei care l-au îndrăgit şi l-au respectat în timp ce elogiile la adresa lui curg încă în presă şi pe reţelele de socializare…

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *