SLUJBĂ DE POMENIRE PENTRU PĂRINTELE IOAN MOLDOVAN-LIRCA, ÎN FILIA CĂCUCIU, PAROHIA ŞERBENI, PROTOPOPIATUL REGHIN !

0
În seara zilei de miercuri, 30 august 2023, comunitatea dreptslăvitoare din filia Căcuciu, parohia Șerbeni, protopopiatul Reghin, a organizat și susținut un moment omagial și comemorativ deosebit. Începând cu ora 19.00, un sobor de clerici a oficiat slujba Parastasului pentru sufletul preotului Ioan Moldovan-Lirca, originar din satul Căcuciu, păstor al parohiei Răstolița vreme de 44 de ani. La eveniment au luat parte numeroși credincioși, oaspeți și membri ai familiei venerabilului preot Ioan.
După slujba de pomenire, a fost săvârșită slujba de sfințire a plăcii comemorative dedicate memoriei preotului Ioan Moldovan-Lirca, recunoscut drept cel dintâi cleric ortodox român originar din localitatea Căcuciu. Placa a fost montată pe soclul troiței aflate în partea stângă a curții bisericii. Crucea a fost ridicată în cursul anului 2022 de către membrii familiei preotului Ioan, fiind sfințită de către Părintele Arhiepiscop Irineu, la data de 27 august 2022.


Preotul Ioan Moldovan-Lirca s-a născut la data de 30 august 1953. A urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, între anii 1968-1973, fiind coleg cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Preotul Ioan a slujit cu multă destoinicie și zel apostolic până în luna octombrie a anului 2020. A trecut în veșnicie la 1 decembrie 2020. Slujba înmormântării a fost oficiată de către Întâistătătorul Eparhiei noastre, în prezența a numeroși clerici și credincioși.
Pr. paroh Daniel Pașcanu

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *