STELIAN DORU CĂTANĂ A FOST DESEMNAT „OMUL ANULUI 2023” LA REGHIN !

0

Avocatul Stelian Doru Cătană a fost desemnat recent „Omul Anului 2023” de către Asociaţia Pensionarilor „Frăţia” din Reghin, condusă de preşedintele Vian Bonţ. Asociaţia încearcă, prin acest premiu simbolic, să aducă în fața opiniei publice din Reghin tipologiile unor oameni care, prin activitatea, pasiunea și talentul lor, pot inspira pe cei din jur să devină modele de viață morale și profesionale pentru comunitate.

Reamintim cititorilor noștri că Stelian Doru Cătană este președinte al Despărțământului ASTRA Reghin, președinte în Comisia Justiție și Drepturi Cetățenești din cadrul Partidului Național Liberal Filiala Mureș, vicepreședinte al Organizației Partidului Național Liberal Reghin, consilier parohial la Biserica Ortodoxă cu Hramul „Înălțarea Domnului”, și, nu în ultimul rând, membru al Adunării Eparhiale la Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Ascensiunea fulminantă a avocatului în viața publică a început acum patru ani, când a fost ales consilier. De atunci, numele reghineanului a devenit omniprezent, atât în viața politică, cât și în cea culturală și socială din „orașul viorilor”.


Anul 2023 a fost pentru omul Stelian Doru Cătană un an în care s-a autodepășit din toate punctele de vedere, demonstrând competențele sale dincolo de logica implicită a simțului comun, a câştigat simpatia opiniei publice prin felul în care şi-a investit puterea şi cunoaşterea în slujba binelui public. 

Este de apreciat modul în care își alege să-și sacrifice timpul, banii și sănătatea pentru a fi alături de cei care l-au ales în funcțiile de consilier local, consilier eparhial și președinte, fie că ne referim la Despărțământul ASTRA, Fundația „Laurenția” sau Comisia Justiție și Drepturi Cetățenești din cadrul PNL, Filiala Mureș.

Stelian Doru Cătană este un om care are curaj să-şi trăiască viaţa plenar, promovează un stil de viață sănătos în care se evidențiază valorile pro-viață, militează împotriva faptelor antisociale și de fiecare dată când are ocazia să vorbească în public, subliniază importanța responsabilității sociale. Este un om care își asumă un rol activ în abordarea problemelor sociale, culturale și de mediu din Reghin.

În anul 2023, s-a implicat în acțiuni caritabile și a continuat să-și doneze toate indemnizațiile de consilier local către comunitate și către o asociație înființată de un psiholog-terapeut, care are ca scop crearea unui cadru de sprijin și acceptare pentru copiii cu nevoi speciale și părinții acestora.


A continuat să fie consecvent în acțiunile sale civice de la începutul mandatului său de consilier, donând de mai multe ori sânge pentru pacienții care așteaptă intervenții chirurgicale sau care se confruntă cu diverse probleme de sănătate, iar lipsa de sânge le pune viața în pericol.

A promovat tinere talente în cadrul ASTREI Reghin, a participat la sesiuni de instruire pentru îmbunătățirea accesului și calității serviciilor pentru cetățeni, a susținut în Consiliul Local o serie de inițiative cetățenești și a votat mai multe proiecte în slujba cetățenilor.

Pentru a vă convinge dacă decizia este deplin justificată, vă prezentăm o serie de argumente care au dus la acordarea distincției „Omul Anului” avocatului, consilierului local și președintelui Stelian Doru Cătană.

În anul 2023, în calitate de consilier, nu a înregistrat nicio absență, participând la toate ședințele de consiliu local ordinare și extraordinare pentru a reprezenta interesele cetățenilor care l-au ales. 

A luat parte la toate evenimentele cu semnificație locală și națională, precum „Ziua Unirii Principatelor Române” (24 ianuarie), „Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului” (27 ianuarie), Maifest (7 mai), „Ziua Internațională a Asistenților Medicali”(15 mai), „Ziua Eroilor” (25 mai), „Ziua Veteranilor de Război” (29 aprilie), „Ziua Națională a României – 1 Decembrie”, etc. În cursul anului 2023 a suţinut în calitate de consilier local organizarea unor evenimente culturale de anvergură precum: „Love Reghin Day&Night”, „Ziua Copilului”, „Music & Art Festival”, „Zilele Culturii Reghinene”, Concursul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Mureş, dorurile tale”, „Festivalul Vioara Fermecată” – Ediţia a III-a, etc.

De asemenea, a participat la o serie de lansări de carte, expoziții de artă fotografică de pictură și simpozioane organizate de Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin, inclusiv vernisajul expoziției de pictură „Culoarea Satului Meu”, expoziția fotografică „Avioane și Aviatori în Nord-Estul Transilvaniei”, „Întâlnire cu Dragobete” și „Drumul Mierii”, manifestări organizate cu ocazia „Zilelor Culturii Reghinene”.

Nu în ultimul rând, Stelian Doru Cătană a fost singurul consilier local care a participat la primul Maraton de Tuns din Reghin, alături de cei mai buni trei frizeri: Alex, Paul și Vlad, în scop caritabil pentru a-l ajuta pe Rareș Emanuel să aibă o șansă la viață și pentru a arăta că nu are nimic de ascuns şi-a prezentat activitatea de consilier local şi pe sticlă în cadrul emisiunii „Alesul la Raport” de pe postul de televiziune Ardeal TV.

Pe 20 ianuarie 2023, avocatul a apărut pentru prima oară pe o scenă, în calitate de speaker motivațional, în cadrul conferinței „Rediscovering Bright Minds”, organizată de Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin, la Casa de Cultură „Eugen Nicoară”, unde Stelian Doru Cătană a vorbit despre profesia de avocat și diversele profesii juridice existente în România.


La data de 19 martie 2023, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba-Iulia, Protopopiatul Ortodox Român Reghin, Despărțământul „ASTRA” Reghin prin președintele Stelian Doru Cătană și Parohia Ortodoxă „Sfântul Lazăr” au organizat prima ediție a unui concert de pricesne și cântece religioase sub titulatura „TINERII ȘI VÂRSTNICII SĂ LAUDE NUMELE DOMNULUI”.

La 18 mai 2023, Stelian Doru Cătană a vorbit în prezența oficialităților locale și județene, actualilor și foștilor profesori și absolvenți, în calitate de membru în consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale „Florea Bogdan” din Reghin, cu ocazia aniversării a 40 de ani de existență a unității de învățământ.

În perioada 24-28 iulie 2023, Fundația „Laurenția”, condusă de avocatul Stelian Doru Cătană, a organizat în Parcul Central din Municipiul Reghin o campanie de măsurare a tensiunii arteriale, oferind apă cetățenilor și pliante cu măsuri de prevenire a efectelor caniculei, cu sprijinul voluntarilor din cadrul Școlii Postliceale Sanitară „Eugen Nicoară”.

Pe 16 septembrie 2023, în calitate de președinte al Asociației Culturale „ASTRA” Reghin, Stelian Doru Cătană, a fost gazda organizării „Balului Intelectualilor din Reghin și Împrejurimi”, o manifestare istorică, culturală și artistică a Reghinului care nu a mai fost organizată din 1940.

Avocatul a reușit performanţa de a organiza Adunarea Generală a Despărțământului Reghin al ASTREI și Ședința Comitetului Central al Asociațiunii la Despărțământul Reghin al ASTREI.

Pe 16 septembrie 2023, în calitate de președinte al Asociației Culturale „ASTRA” Reghin, Stelian Doru Cătană, a fost gazda organizării „Balului Intelectualilor din Reghin și Împrejurimi”, o manifestare istorică, culturală și artistică a Reghinului care nu a mai fost organizată din 1940.

Avocatul a reușit performanţa ca într-un singur an să organizeze Adunarea Generală a Despărțământului Reghin al ASTREI și Ședința Comitetului Central al Asociațiunii la Reghin şi să reprezinte Despărţământul la mai multe manifestări culturale din ţară şi străinătate organizate de către Despărţământul „Aurel Coza” din Carei, Despărţământul Astra Dej şi la cea de-a 115-a adunare generală ASTRA, de la Feşteliţa a din Republica Moldova. În cursul anului 2023, a organizat în calitate de președinte ASTRA lansarea cărților: „IUBIREA…ÎN EXPRESIE LIRICĂ”, „PERSONALITĂȚI ALE VĂII MUREȘULUI SUPERIOR” și „VALEA MUREȘULUI SUPERIOR”. 


Prin responsabilitatea socială de care a dat dovadă în toate manifestările publice de când a fost ales consilier local, Stelian Doru Cătană a devenit un om respectat şi în rândul membrilor Asociaţiei de Pensionari „Frăţia” Reghin iar pentru că le-a dovedit seniorilor că el consideră recunoştinţa între generaţii o obligaţie şi o asumare colectivă a devenit invitat permanent la evenimentele asociaţiei.

Din respect pentru aceşti „crainici ai înţelepciunii”, avocatul s-a străduit de fiecare dată să-şi facă timp să ajungă la cât mai multe dintre evenimentele organizate de „Frăţia”. Anul acesta a reuşit să ajungă la patru dintre acestea: „Revelionul Pensionarilor”, „Expoziţia fotografică dedicată Sportului Reghinean din perioada 1953-2023”, Memorialul „Jan Ormenişan” la şah şi „Ziua Vârstnicilor”.

 

În calitate de consilier eparhial al Protopopiatului Ortodox Reghin, a participat la ședința anuală a Consiliului eparhial al Adunării Eparhiale de la Alba-Iulia, la resfințirea Bisericii Ortodoxe din Aluniș, sfințirea Bisericii Ortodoxe din satul Băița, precum și la resfințirea Bisericii „Sfânta Treime” din Fărăgău, din Protopopiatul Reghin.

Cea mai recentă apariție publică a avocatului în calitate de consilier eparhial a avut loc pe 22 octombrie, la Biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, care a găzduit lansarea cărții: „Protopopul Ortodox Român al Reghinului, Galaction Șagău (1843-1914) – potecă de fapte. Culegere de documente”, ediție semnată, alcătuită și îngrijită de Milandolina-Beatrice Dobozi. La acest eveniment, Stelian Doru Cătană a vorbit despre rolul pe care l-a avut protopopul Galaction Șagău în calitate de președinte al Despărțământului ASTRA Reghin.

În calitate de politician, a participat la evenimentele precum „Zilele Comunei Băla”, „Târgul de la Râciu”, „Festivalul Cepei” de la Suseni, Festivalul de Tradiții și Obiceiuri de pe Valea Mureșului de la Alei (Răstolița) și Festivalul de Tradiţii şi Obiceiuri de pe Valea Gurghiului de pe Platoul ”La Fâncel”. 

În calitate de vicepreședinte al Asociației „Merităm mai mult”, a făcut demersuri legale, în urma cărora Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Mureș i-a dat câștig de cauză în demersul de anulare a deciziei de majorare a taxei de salubrizare pentru anul 2023, stabilită abuziv de Primăria Reghin (Hotărârea 587/2023 din 11.10.2023).

La ultima vizită av. Stelian Doru Cătană în Republica Moldova din vara acestui an, a primit Brevetul Membrului Titular şi “AMBASADOR” al Academiei Naţiunii Române în municipiul Reghin, din partea Academiei Naţiunii Române din Chişinău fondată de Valeriu Mocanu.

VA URMA!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *