Susanne Kalb ,,fata cu păr de basm” se destăinuie la 15 ani de la intrarea în Cartea Recordurilor

0
Site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă în exclusivitate un interviu cu românca Susanne Kalb, care acum 15 ani intra pentru prima oară în ,,Cartea Recordurilor” și acum un an își lansa cartea ,,Meine Haare-Meine Rekorde das Geheimnis gesunder & schones Haare”, (Părul şi recordurile mele. Secretul unui păr sănătos şi frumos)”, la Târgul Internațional de Carte din Frankfurt. Susanne Kalb originară din satul Dedrad, comuna Batoș, stabilită în Germania de 27 de ani, în anul 2001 a stabilit primul record mondial pentru “Guinness World Records” înregistrând cel mai sănătos păr, la o lungime de 180 cm., iar în anul următor și-a autodepășit recordul cu lungimea părului de 194 cm. Aflați în interviul realizat de Robert Matei, cum s-a schimbat viața pentru ,,fata cu păr de basm” de când a devenit vedetă?. Un interviu de la curios la serios cu o zână bună, care cunoaște toate secretele unui păr lung, strălucitor și frumos. Ne-am gândit că nu ar strica să trecem de bariera obișnuită, să stăm de vorba cu o adevărată profesionistă în domeniul esteticului și să lăsăm cititorii să descopere frumusețea din spatele unei pasiuni (îngrijirea părului) care poate deveni un mod de viață. 

Reporter: Anul acesta s-au împlinit 15 ani de când visul dvs. de a deveni fata cu cel mai sănătos și mai lung păr din lume s-a împlinit. În anul  2001 ați stabilit primul record mondial în “Guinness World Records” înregistrând cel mai sănătos păr, la o lungime de 180 cm., iar în anul următor v-ați autodepășit recordul în, 2002, cu lungimea părului de 194 cm. Cum s-a schimbat viața Susannei Kalb de când a devenit o vedetă?
Susanne Kalb: Toate aceste recorduri m-au ajutat ca visele mele să devină realitate. Lucrând cu personalități mari în acest domeniu am reușit să mă profilez pe această nișă și să învăț foarte multe în timp. Aceste rezultate sper să mă ajute și în împlinirea țelurilor pe viitor pentru că odată ce am intrat în ,,Cartea Recordurilor,, am devenit mult mai ambițioasă și extrem de disciplinată.
Rep.: Să înțeleg că Susanne Kalb se pregătește de un nou record?
S.K.: Da așa e, printre altele, mă gândesc și la un nou record. Apoi vreau sa scot pe piață un produs pentru podoaba capilară, un elexir-anti-cădere, volum și regenerare a părului!


untitled-1
Rep.: Cum era Susanne în adolescență și nu mai e acum?
S.K.: Diferența este vârsta, dar caracterul, principiile și idealurile mele au rămas aceleași.
Rep.: Privind în urmă, azi, care crezi că a fost cea mai grea perioadă a vieții dumneavoastră?
S.K.: Cea mai grea perioadă a vieții mele a fost când am părăsit România.
Rep.: Locuiți în Germania și bănuiesc că viața e diferită acolo, care ar fi plusurile și minusurile dacă ar fi să comparați Reghinul cu Saarlouis… Landul Saarland, zona în care locuiți?
S.K.:  Da, locuiesc de 27 de ani în Germania. Saarlouis este un oraș turistic cu o cultură foarte vastă. Oamenii de aici sunt foarte prietenoși și mă duc mereu cu gândul la locurile natale.     
Rep.: Știu că aţi scris şi o carte ,,Meine Haare-Meine Rekorde das Geheimnis gesunder & schones Haare” (Părul şi recordurile mele. Secretul unui păr sănătos şi frumos). A fost lansată cartea? În ce stadiu sunteți, cu acest proiect, pe când va fi lansată și în România?
S.K. : Într-adevăr, am scris o carte intitulată ,,Meine Haare-Meine Rekorde das Geheimnis gesunder&schones Haare” (Părul şi recordurile mele. Secretul unui păr sănătos şi frumos), care a fost lansată în perioada 14-18 Octombrie 2015 la Târgul -Internațional de Carte din Frankfurt, unde a fost prezentată foarte pozitiv. Cartea am scris-o și am lansat-o pe cont propriu din economiile mele și se poate comanda pe site-ul meu: susannekalb@my-hair-lady.de. Cartea a fost tradusă și în limba română, a fost formatată și tipărită sub formă de carte. Am încercat să o lansez și aici în România, dar este foarte scumpă și de aceea mi-ar conveni să primesc o ofertă din partea unei Edituri, să găsim o formă de colaborare prin care să se diminueze costurile și vânzările să crească.


Rep.: Cum arată bărbatul ideal pentru Susanne ? L-ați găsit sau încă îl mai căutați?
S.K.: Bărbatul ideal pentru mine nu există…precum cred că nu există nici femeia ideală, (există poate doar în romane și în filme). Nu l-am găsit, dar eu nici nu caut așa ceva.


susann-kalb-3Rep.: Aveți o vârstă care nu vă o arătați, ați fost întotdeauna o femeie frumoasă și se vede că acordați o mare importanță aspectului fizic, totuși a fost vreodată Susanne complexată? (Exemplu de înălțime, de greutate sau, știu eu, ce alte atribute care o pot nemulțumi pe o femeie în momentul în care se compară cu altă femeie)
S.K.: Sinceră să fiu, am fost întotdeauna mulțumită de persoana cu numele ,,Susanne Kalb,,. Nu m-am comparat niciodată cu altă femeie.
Rep.: Obsesia tinerelor fete de a ,,corecta natura” a fost abordată în România într-un serial de televiziune intitulat ,,Fără sâni nu există paradis”.  O telenovelă care a intrigat America Latină, pentru că rolul principal este o tânără care provine dintr-un sat sărăcăcios din Columbia. Pe scurt, este o poveste despre droguri și silicoane. Ce părere aveți despre fetele sărace care văd în ,,formele generoase,, posibilitatea de a scăpa de sărăcie și atunci apelează la operații de mărire a sânilor?
S.K.: Respect deciziile acestor persoane, dar, personal, nu cred că sunt necesare intervențiile chirurgicale care pot duce la multe probleme de sănătate în timp.
Rep.: Apropo că am vorbit despre cinematografie, are Susanne un film preferat și de  ce?
S.K.: Da, filmul meu preferat este ,,Sissi” în regia lui Ernst Marischka, cu Romy Schneider în rolul principal. Îmi place foarte mult povestea cinematografică a tinerei prințese de Bavaria, ador personajul pentru că este o persoană veselă, puternică, cu un caracter deosebit.

Rep.: Dintre toate divele din istoria Hollywood-ului care vedetă credeți că a avut cea mai frumoasă podoabă capilară a tuturor timpurilor ?
S.K.: Cea mai frumoasă podoabă capilară a tuturor timpurilor de la Hollywood, în opinia mea, a fost a actriței Sophia Loren.
Rep.: Vă place riscul? Sau sunteți o persoană care își calculează toate șansele în viață matematic?
S.K.: Nu îmi place riscul! Dar nici nu sunt o persoană care își calculează totul matematic în viață.
Rep.: De-a lungul vieții ați cunoscut o mulțime de oameni celebri cine v-a impresionat cel mai mult ca om?
S.K.: Da, întradevăr, am avut multe ocazii să cunosc persoane celebre dintre care, dacă trebuie să nominalizez una singură, l-aș aminti pe maestrul Dumitru Fărcaș, cel mai mare taragotist român de muzică populară. Am avut onoarea să îl întâlnesc pe marele instrumentist Dumitru Fărcaș aici în Germania la un Spectacol de Muzică Populară organizat de membrii Bisericii Ortodoxe Române din Saarlouis, în care am fost organizatoarea! Am fost în acest comitet și mă ocupam de partea culturală! A fost o mare onoare pentru mine să îl întâlnesc pe maestrul Dumitru Fărcaș, care a fost foarte încântat de podoaba mea capilara, făcând un gest de neuitat, a luat părul meu, care era împletit, și l-a sărutat spunându-mi că își aduce aminte de fata din basm!
Rep.: Vă considerați o femeie bogată?
S.K.: Nu pot să mă plâng! Bogăția e relativă!
Rep.: Ce înseamnă onoarea pentru dumneavoastră?
S.K.: Onoarea pentru mine înseamnă cea mai mare valoare a unui om.
Rep.: Când a venit Susanne Kalb ultima dată în țară să își viziteze locurile natale? și cum vedeți azi satul Dedrad, locul în care v-ați născut. S-a schimbat mult?
S.K.: Anul acesta, în luna mai. Sunt mândră de satul meu Dedrad, (comuna Batoș) de câte ori mă întorc acasă și văd realizările făcute de administrația locală. Întradevăr s-au schimbat foarte multe și totul în bine. Iar pe această cale țin să vă mulțumesc tuturor celor din țară, care transmit informații și se interesează de persoana mea.
Rep.: Ultima întrebare cred că este cea mai grea. Cât din ce ştim noi despre Susanne Kalb este fals şi cât este cu adevărat, fără ca noi să ştim? (Te întreb pentru că, probabil, de-a lungul anilor, de când ai intrat în lumina reflectoarelor, presa din Germania a scris și lucruri care nu erau adevărate despre tine).
S.K.: Nu. Pentru mine presa din Germania a fost un lucru nemaipomenit de bun, care de-a lungul anilor m-a ajutat în realizarea visurilor mele.
Robert Matei

 Conținutul website-ului www.viselenuautermenlimita.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către ROBERT MATEI sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea materialelor noastre, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing pe adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *