Thérèse Dillmont proprietara celebrelor magazine de artizanat din Viena, Londra, Paris și Berlin a fost rudă cu misteriosul comerciant Alexander Dillmont din Reghin ? Ea a murit în plină glorie, El nebun și sărac!

0

Siteul „viselenuautermenlimita.ro” realizează o serie de investigații pentru a demonstra dacă între zaraful Alexander Dillmont din Reghin, un strănepot al maiorului Dillmond din Brașov și celebra Thérèse Dillmont, fiica cea mai mică a maiorului austriac Ferdinand Dillman de Dillmont care a rămas în istorie ca autoarea celebrei cărți „Enciclopedia artizanatelor feminine”, există un grad de rudenie pe arborele genealogic al acestora.

Ea a devenit o scriitoare de succes și o femeie antreprenor cu popularitate mondială ajungând să dețină magazine proprii de artizanat la Viena, Londra, Paris și Berlin. El un comerciant misterios cu o băcănie la Reghinul-Săsesc dar care deținea o sumedenie de documente medievale râvnite de Academia Română.  Thérèse Dillmont a murit în plină glorie la numai 43 de ani în vestul Germaniei, la Baden-Baden. Alexander Dillmont s-a stins din viață la 58 de ani în Transilvania de Nord la Reghinul Săsesc, nebun și plin de datorii. 

Citițîntreaga poveste pe siteul „viselenuautermenlimita.ro” la rubrica Special, Duminică, 15 Martie 2020. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *