UN CETĂȚEAN DE ONOARE AL REGHINULUI A SPUS ADIO ACESTEI LUMI !

0
Marin Şara alaturi de redactorul Robert-Matei la o sueta
În imagine prof. Marin Șara și jurnalistul Mihai Matei la o șuetă

Cu mare tristețe am aflat de trecerea la cele veșnice a prof. Marin Niculae Șara fost director al Bibliotecii „Petru Maior”, președinte al ASTREI Reghin, redactor șef al Gazetei Reghinului și autor de cărți. ,,Cavalerul Cărților” s-a stins din viață la venerabila vârstă de 80 de ani după ce timp de 48 de ani a contribuit la îmbogățirea culturii reghinene ca bibliotecar, director de bibliotecă și scriitor.  

Vorbim de  cel mai longeviv director al unei biblioteci din istoria municipiului (30 de ani) un om care și-a trăit viața cu profesionalism și dăruire și care pentru meritele sale a fost onorat de-a lungul anilor de autoritățiile locale, județene și naționale cu o serie de recunoașteri. Din multitudinea de distincții și diplome de merit vă reamintim că regretatul profesor a fost ales ,,Omul anului” în 1993, apoi a fost declarat ,,Bibliotecarul anului” în 1999,  în anul 2006 a fost desemnat de către Primăria Municipiului Reghin și Consiliul Local ,,Cetățean de Onoare” al Reghinului, pe data de 1 Decembrie 2014 i s-a conferit distincția „Fibula de la Suseni”, cea mai importantă descoperire arheologică a judeţului și nu în ultimul rând prin decret prezidențial i-a fost înmânat ordinul ,,Meritul cultural în grad de cavaler”.  

Marin Șara a spus adio acestei lumi în dimineața zilei de 11 octombrie 2019 la orele 9.00 după o boală grea și o înelungată suferință la pat, lăsându-ne sufletele îndoliate de plecarea lui neașteptată, prietenul și cloegul Marin Șara fost Astrist, gazetar și scriitor. Mărturisind durerea pierderii unui coleg, acum la trecerea lui în lumea celor drepți, îi însoțim plecarea cu lacrima durerii și cu sufletul îndoliat. Odihnă veșnică, pomenire eternă ! Bunul Dumnezeu să-l aibă în veghea Sa ! 

 Fostul director al Bibliotecii ,,Petru Maior” va fi înmormântat Duminică, 13 octombrie la orele 13.00 în Cimitirul Bisericii Ortodoxe ,,Sfânta Treime ” din Reghin de pe strada Nicolae Bălcescu alături de părinții săi Nicolae și Maria.

 

Matei Mihai, vicepreședinte ASTRA Reghin

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *