Anul acesta s-au împlinit 115 de ani de la moartea uneia dintre cele mai misterioase personaje din istoria Reghinului: Alexander Dillmont. O nouă ocazie pentru cetățenii pasionați de istorie locală, ca să afle detalii picante despre viața unei familii de cămătari din Reghinul Săsesc, care a profitat de pe urma Revoluției de la 1848 și în 1863 de ridicarea așezării în rândul oraşelor privilegiate, la rangul de ,,oraș liber regesc” pentru a face bani dar a cărui viață rămâne sub un mare semn de întrebare…Deși se știe că a murit în Reghinul Săsesc, nu s-a găsit nici un înscris cu locul unde a fost înmormântat sau cel puțin o cruce care să îi indice trecerea pe acest pământ.
Alexander Dillmont a devenit celebru în Transilvania și în Regatul României, după ce a dat un anunț la un ziar de circulație națională, că scoate la vânzare peste 2000 de documente vechi printre care se aflau și 10 hrisoave pergament și un “inscris olograf”, semnat de domnitorul Mihai Viteazul.El pretindea că le obținuse prin moștenire, după ce fuseseră amanetate de maiorul Nicolae Greceanu, (devenit erou în bătălia cu otomanii, din Dealul Spirii) unui strămoș al său, maiorul Dillmont din Brașov.
Mulți sceptici au spus, că Alexander Dillmont a fost doar un mit, și că acea persoană nu a existat niciodată în realitate, însă site-ul viselenuautermenlimita.ro vine să contrazică acest fapt. Jurnalistul Robert Matei a realizat o anchetă, și intrat în posesia unui act, cu care dovedește că acest personaj chiar a existat, iar recipisa din 1880, atestă faptul că, în urmă cu aproape 140 de ani, și în Reghinul Săsesc se practica activitatea de zaraf, de către un băcan care a ajuns să fie curtat până și de Academia Română, prin marele jurist și istoric Nicolae Densușianu, ca să le vândă documentele pe care le deținea.
Aflați întreaga poveste în materialul intitulat ,,Un mister numit Alexander Dillmont”, semnat de jurnalistul Robert Matei, ce va fi publicat pe data de 10 aprilie 2019.