Un reghinean reprezintă România la Campionatul Mondial de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat

0
17904162_410880959280248_5493542313613857533_n
Reghineanul Anca Eugen în centrul imaginii alături de colegii săi paramedici și asistenți medicali din cadrul ISU Mureș

România va găzdui în premieră, în perioada 30 august – 3 septembrie, Competiția Mondială de Descarcerare și Prim Ajutor Calificat (World Rescue Challenge).

Competițiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare și prim-ajutor din lume, care provin din fiecare țară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani.

La acest eveniment participă și un reghinean, Eugen Iulian Anca, un tânăr plutonier major în vârstă de 35 de ani, angajat al ISU Horea Mureș, un model de admirație profesională specialist în intervenția integrată la accidentele colective și dezastre.
Puțini știu că paramedicul este absolvent al Școlii Postliceale Sanitare ”Dr. Eugen Nicoară” promoția 2009 și de patru ori campion național la concursurile de Prim Ajutor și Descarcerare. Totodată reghineanul a reprezentat România la Campionatele Mondiale desfășurate în Anglia în 2014 ocupând locul șapte și din Brazilia în 2016 unde a ocupat locul V împreună cu colegii săi Nelu Sima și Adrian Săcărea asistenți medicali. În perioada 30 august – 3 septembrie 2017 Eugen Anca își v-a reprezenta țara pentru cea de a treia oară la Campionatul Mondial ,,WORLD RESCUE CHALLENGE” ca pramedic alături de Adrian Săcărea la probele ,,Traumă și Prim Ajutor” și în echipa de ,,Descarcerare” alături de CDT de echipaj Cotea Sergiu, servanții: Claudiu Miheșan, Ioan Sima și paramedicul Adrian Săcărea.
La World Rescue-Challenge de la Târgu Mureș va fi înscris numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiție și vor fi în jur de 600 de participanți, deja fiind înscrise echipe din Africa de Sud, Australia, Brazilia, Canada, Cehia, Columbia, Elveția, Franța, Irlanda, Marea Britanie, SUA, Portugalia și Slovenia.

Probele competiției de descarcerare cuprind o probă rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată și grade diferite de dificultate, și o probă complexă de 30 de minute, plus o competiție de traumă.

Deschiderea Competiției va fi pe data de 30 august, de la ora 18.00 în Piața Trandafirilor.

Competiția se va desfășura în Parcul Municipal din Târgu-Mureș între orele 8.00 – 19.00 în fiecare zi.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *