Un român izolat la domiciliu în Franța nu mai are bani de alimente să supraviețuiască  și ne cere ajutorul !

0

Franța a instituit izolarea generală la domiciliu pentru întreaga populație pentru cel puțin 15 zile. Cei care nu respectă regula vor fi amendați cu sume ce variază între 125 până la 375 euro conform ziarului Le Figaro.  Orice încălcare a noilor reguli este sancţionată cu amendă, iar în funcţie de evoluţia lucrurilor pedepsele pot creşte. Se poate ieși din casă doar în situații speciale: mersul la muncă pentru cei care nu pot lucra de acasă, cumpărături alimentare, doctor, farmacie, sau plimbatul câinelui. Vizitele familiale, ieșirile sau întâlnirile în grup, mese între prieteni sunt total interzise.  

 Franța a anunțat, azi că 186 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, ceea ce ridică la 860 bilanțul total al deceselor înregistrate în această țară. Și un român și-a pierdut viața în Franța din cauza Covid-19. Franța a diagnosticat până acum 19.856 de cazuri de Covid-19. În 24 de ore, au ieșit pozitive 3.838 de teste. În total, 8.675 de persoane sunt internate acum în spitalele din Franța, iar 2.082 de persoane sunt în reanimare, cu 335 mai multe decât cu o zi înainte, a anunțat ministrul francez al sănătății.

Confruntate cu noile cifre, autoritățile franceze se pregătesc să prelungească măsurile de izolare. Unul dintre românii izolați din Franța în Marisilia este Nicușor Uldilă un cetățean de etnie rromă din Reghin în vârstă de 45 de ani, care conform declaraților sale este prim-vicepreședinte al Partidei Romilor pe județul Mureș. Acesta a precizat că pandemia de coronavirus l-a prins la muncă în Franța. Totodată reghineanul  a mai precizat pentru ,,viselenuautermenlimita.ro că este izolat într-un apartament unde locuiesc 5 persoane printre care și soția și fiul său în vârstă de 14 ani în timp ce acasă mai are trei copii care îl așteaptă disperați acasă.

Nicușor Udilă a lansat un S.O.S. de compasiune și solidaritate către cetățenii din România prin intermediul  siteul-ui  viselenuautermenlimita.ro, care pot să doneze orice sumă de bani pentru a se putea hrănii pentru că spune că a rămas fără mâncare, slujba i-a fost anulată și autoritățile statului nu –l ajută cu nimic.

,,Suntem disperați și facem un apel umanitar la cei care ne pot ajuta financiar să putem supraviețui. Tot ce am câștigat până acum la depozitul de fructe la care am muncit în Franța i-am cheltuit  pe alimente, dezinfectanți și produse de igienă și mai avem foarte puțini  bani pentru hrănă iar autoritățile franceze nu ne asigură nimic pentru a supraviețui nici mâncare nici măcar apă. Nu suntem bolnavi nu avem simptome de boală dar de când suntem izolați nici un medic francez nu ne-a verifiact  starea de sănătate și nu a venit nimeni să ne testeze pentru COVID-19. Avem un număr de telefon :  0040758463987 la care putem fi contactați și cei care au milă de noi pot transfera orice sumă de bani prin Western Union pentru a supraviețui până se va termina perioada de izolare să putem să revenim acasă în România.  Odată ce ne vom repatria și ne vom reveni din criză  vom înapoia bani, samaritenilor care nădăjduim că ne vor ajuta să supraviețuim” a precizat foarte mâhnit Nicușor Udilă.

Udila Nicusor 2
Nicușor Udilă fotografie de la nunta sa pe vremea când nu avea grija zilei de mâine și când era unul din cei mai activi reprezentanți ai rromilor din Reghin.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *