UN URMAŞ AL BRĂTIENILOR ÎŞI DOARME SOMNUL DE VECI ÎNTR-UN CIMITIR DIN REGHIN !

0

Astăzi am aprins o lumânare şi m-am rugat pentru sufletul avocatului Dinu Tătăşescu şi a soţiei sale Ana. I-am mulţumit pentru dimensiunea modelatoare şi luminoasă a vieţii sale pentru consecvenţa admirabilă a spiritului în slujirea adevărului, binelui şi frumosului.

Dincolo de faptul că a fost absolvent de prestigiu al „INSTITUTULUI DE ÎNALTE STUDII INTERNAŢIONALE DIN PARIS” că a fost doctor în Drept şi că a lucrat în conducerea Băncii Naţionale a României, Dinu Tărtăşescu a fost avid de a şti cât mai multe despre strămoşii săi şi despre familile înrudite, era – cu o expresie franceză plastică – un adevărat „chasseur d’ancetres”.

Puţină lume ştie că Dinu Tărtăşescu este singurul reghinean care s-a înrudit cu neamul Brătenilor, Baloteştilor, Vlădeştilor, Tigvenilor şi nu în ultimul rând a fost înrudit chiar şi cu regretatul comandor de aviaţie George Miclescu. A avut o viaţă extrem de complicată şi atât de puţin cunscută însă etica l-a îndemnat să facă alegerile corecte chiar şi în situaţile cele mai dificile din viaţa sa. A fost un om de aleasă ținută morală și profesională, calități ce vor rămâne neșterse în memoria foștilor colaboratori și prietenilor săi adevărați. 

Matei R. Mihai

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *