VĂ FACEM CUNOŞTINŢĂ CU MATEI CHIPĂRUŞ UN ADOLESCENT CU NUME DE APOSTOL ŞI SUFLET DE ÎNGER PRIN BUNĂTATEA PE CARE O MANIFESTĂ

0
De curând l-am cunoscut pe tânărul Matei Chipăruş din Bihor care era venit în vizită la Reghin împreună cu tatăl său la un prieten comun. Până am servit o cafea mi-am dat seama că am în faţă un tânăr extraordinar cu o gândire foarte profundă pentru care certificatul de handicap este doar o hartie.
Am întâlnit un tânăr special venit parcă de pe altă planetă despre care medicii spuneau la naştere că nu va supravieţuii. În ciuda unui handicap neurolocomotor sever, Matei a reuşit să scrie o carte în limba italiană care ulterior a tradus-o şi în limba română şi care este în opinia mea adevărata sa carte de identitate.
Botezul său a fost primul semn că există miracole şi părinţii săi au crezut în puterea dumnezeieirii. Părinţii lui Matei s-au mutat în Italia când era foarte mic unde a învîţat să scrie şi să citească în limba italiană.
Acolo în Italia a reuşit să absolve un Institut Tehnologic în Italia iar de curând s-aui întors acasă în România. Te impresionează până la lacrimi prin ambiţia sa şi prin frumuseţea sa sufletească. Este admirabil cum a reuşit să treacă peste atât de multe obstacole fără să îşi piardă speranţa că într-o zi îşi va împlini visul de a scrie o carte. Dumnezeu i-a luat darul vorbirii dar i-a dat la schimb darul scrisului şi o profundă înţelepciune pentru un adolescent de 20 ani.

Nici acum nu pot să realizez de unde a găsit atâta forţă şi atâta energie pozitivă să devină adolescentul de azi. Zilele trecute ne-a trimis prima sa carte la Reghin pe care a depus- o personal la Oficiul Poştal din Uileacu de Beius, cartea se intitulează „EU SUNT MATEI IO SONO MATEI” din care vom prezenta şi câteva fragmente în zilele următoare.

Felicitări, Matei eşti un tânăr remarcabil care ai dovedit prin puterea exemplului că visurile nu au termen limită !

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *