Vă prezentăm o pictură care a devenit virală pe internet. O petrecerea de senzație cu 103 oaspeți istorici. Unul dintre personajele din tablou a fost maestrul unei persoane născute în judeţul Mureş, la Reghin. Cine este personajul ?

0

      Site-ul „viselenuautermenlimita.ro” vă prezintă cea mai virală pictură de pe internet cu o cină în care apar 103 personaje legendare din istoria tuturor timpurilor. Am descoperit că printre celebrele personaje pictate de artiştii taiwanezi: Dai Dudu, Li Tiezi și Zhang An (care apar în colțul din dreapta sus al imaginii), apare şi un personaj care a fost mentorul unei persoane născute în Reghin şi care a făcut carieră în străinătate datorită învăţăturilor primite în perioada în care i-a fost ucenic. Aşteptăm din partea cititorilor noştri numele corect al personajului şi al persoanei născute în judeţul Mureş căreia un personaj din acest tablou i-a schimbat traectoria vieţii prin învăţăturile sale. Singurul indiciu pe care îl oferim cititorilor că persoana s-a născut în anul 1939 la Reghin şi a ajuns un nume de referinţă în Europa în domeniul său de activitate, după ce în tinereţe a lucrat în cadrul Agenţiei Loto Pronosport din Reghin din strada Republicii.

    Cele 103 personaje sunt probabil, oaspeții finali la ultima cină în care îl vedem de exemplu pe Stalin la o şuetă cu Leonardo da Vinci, sau pe actriţa Audrey Hepburn şi Adolf Hitler care ascultă atenţi serenadele cântate la pian de compozitorul Ludwig van Beethoven acompaniat la trompetă de Alfred Nobel.  În acelaşi tablou apare şi dramaturgul englez William Shakespeare alături de fizicianul american Julius Robert Oppenheimer care îi admiră pe Elvis și Mozart, Bill Clinton care propune un toast, Churchill care fumează un trabuc lângă maestrul stilului Wing Chun, Bruce Lee care este admirat de liderul comunist Vladimir Lenin şi de pictorul francez Henri Matisse.

   Pictura gigant a fost finalizată în 2006, se intitulează „Discutând despre comedia divină cu Dante” și pare a fi o metaforă pentru lumea noastră obsedată de celebrități. Aşteptăm răspunsul corect. Cine este personajul istoric din acest tablou care a schimbat viaţa unei persoane născute în judeţul Mureş la Reghin care şi-a făcut ucenicia lângă unul din cele 103 personaje din tabloul de mai sus ? 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *