Márk Endre Dezső a devenit cel de al 88-lea primar cunoscut din istoria Reghinului

0

Pe data de 27 septembrie 2020 reghinenii au decis viitorul comunității din „oraşul viorilor”. Conform Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 2 Reghin numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale de circumscripție a fost de 31.092. Numărul total al celor care s-au prezentat la urne a fost 14.468, urna mobilă a fost solicitată de 48 de alegători. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 14.088. În urma alegerilor locale fostul viceprimar al Reghinului Márk Endre Dezső a devenit cel de al 88-lea primar cunoscut din istoria Reghinului din ultimii 500 de ani, după ce primarul în funcție, Maria Precup (PSD) a fost împiedicată să candideze, după o decizie a instanței de judecată bazată pe o interdicție în acest sens. După numărarea voturilor, clasamentul final al celor 7 candidaţi la funcţia de primar al municipiului pentru mandatul 2020-2024 este următorul:

 

  • Márk Endre – UDMR – 6242 voturi
  • Sebastian Gabriel Toncean – PNL – 4649 voturi
  • Dragoş-Cristian Pui – PSD – 1734 voturi
  • Alexandru Puşcaş – Partidul Verde – 553 voturi
  • Ioana Cheregi Independent – 472 voturi
  • Alin Romulus Păcurar – Pro România – 300 de voturi
  • Sorin Tîrnăveanu – ADN – 138 voturi.

    „Niciodată atât de mulți nu au susținut schimbarea în Reghin. Felicitări reghinenilor pentru această mare realizare istorică, vă mulțumesc pentru această declarație copleșitoare și clară de voință. Deși mulți oameni cred că Márk Endre a câștigat aceste alegeri, aș dori să clarific că această victorie NU este a mea. Această victorie vă aparține Dumneavoastră, această victorie aparține reghinenilor!” a precizat în urmă cu 5 ore noul primar pe pagina sa de Facebook.  

 

Siteul „viselenuautermenlimita.ro”  îl felicită, îi doreşte succes în noua activitate noului primar al Reghinului, Márk Endre Dezső şi speră să reprezinte în mod egal interesele fiecărui cetăţean indiferent de etnie ! 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *