Ivan-Ştefoi David-Luis, „copilul de diamant” s-a transformat într-un licean performer în materie de discurs public în limba engleză !

2

M-am bucurat să aflu că la sfârştitul săptămânii trecute Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București a găzduit Concursul național de discurs public în limba engleză, eveniment organizat de Asociaţia „Uniunea Vorbitorilor de Limbă Engleză – România, organizaţie non-guvernamentală, afiliată la organizaţia internaţională „The English Speaking Union” (ESU) cu sediul la Londra şi unde unul dintre finalişti este un elev de liceu din Reghin pe care l-am cunoscut întâmplător în copilărie.

Am citit cu bucurie că printre cei mai buni dintre cei mai buni s-a remarcat şi elevul Ivan-Ştefoi David-Luis, din clasa a 10-a C-Filologie-bilingv Engleză din cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin care a obținut un onorant loc 3. O fiinţă excepţională pe care am cunoscut-o în urmă cu circa 10 ani pe vremea când era doar un puşti şi locuia în Cartierul Unirii din Municipiul Reghin împreună cu părinţii şi surorile lui. Îmi amintesc că acest copil m-a uimit încă de atunci cu capacităţile sale ieşite din comun. Avea noţiuni de cultură generală care nu aveau nimic in comun cu vârsta lui biologică, avea o maturitate spirituală uimitoare.  Avea un IQ peste medie, era extrem de sigur pe el şi autoritar în tot ce afirma şi avea o inteligenţă verbal lingvistică şi logico-matematică pe care o întâlneşti doar la aşa zişii „copii de diamant”. 

Îmi amintesc că I-am rugat, atunci, părinţii să-mi dea voie să-l prezint opiniei publice să realizăm un reportaj şi au refuzat însă mă bucur din suflet pentru că după ani de zile de la acea întâlnire David şi-a găsit drumul, s-a prezentat singur public şi a devenit o vedetă aşa cum i-am „prezis” eu în copilăria lui. 

Bravo, David, te felicit pentru reuşita ta şi sunt convins că acesta este doar începutul din lungul şir de succese a celor ce vor urma. Dumnezeu ţi-a deschis drumul pentru îndeplinirea misiunii tale !

About Author

2 thoughts on “Ivan-Ştefoi David-Luis, „copilul de diamant” s-a transformat într-un licean performer în materie de discurs public în limba engleză !

  1. Buna! Este David. Iți multumesc mult pentru articol este foarte frumos. Am vorbit si cu tata si te mai amintesc!
    Mi-ar place mult sa ma contactezi si daca doresti si tu, iti scriu numarul de telefon si emailul mai jos.
    +40 (772) 038 114 (whatsapp)
    davidluis20056@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *