Construcția CPU de la Reghin, va fi finalizată până la sfârșitul lunii august!

0

 

În data de 5 iunie 2019, Primăria Municipiului Reghin a eliberat autorizația de construcție a obiectivului : „ Construire Clădire Demontabilă Tip Container  pentru Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului Dr. Eugen Nicoară”, din strada Spitalului Nr. 20, pe locul unde până nu demult, trona bustul marelui chirurg Eugen Nicoară (1893 – 1985), ctitorul așezământului spitalicesc din ,,orașul viorilor”.


M.E

Beneficiarul investiției este Spitalul Municipal Dr. Eugen Nicoară Reghin, proiectantul de arhitectură și de structuri, este firma SC Valter Serv SRL din Tîrgu-Mureș, iar constructorul este firma SC Celtia Prest SRL din Reghin. Clădirea demontabilă în care va funcționa Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal “Dr. Eugen Nicoară” este amplasată vizavi de clădirea principală (Secția medicală și de chirurgie), unde pănâ în prezent s-a turnat fundația și momentan se lucrează la suportul structurii tip container. 

Valoarea investiției  este de  1.012.000  de lei, cu  TVA inclus. Clădirea demontabilă tip container pentru Primiri Urgențe a spitalului Reghin este prevăzută cu regim de înălțime parter și va fi realizată pe un suport din beton, ce va conține 14 module tip container de 2,47 m x 6 m, 5 module 2,4 x 7 m și se va întinde pe o suprafață de 289 mp. Va avea pereți și planșee realizate din panouri sandwich, cu vată minerală rezistentă la foc și va fi un CPU modern dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație, care cu siguranță va contribui la efectuarea unui act medical de urgență de înaltă calitate.

 

Lucrările  acestei investiții extrem de importantă atât pentru comunitatea reghineană, cât și pentru cetățenii din localitățile limitrofe, se vor finaliza până la sfârșitul lunii august, a precizat Márk Endre-Dezső, viceprimarul municipiului Reghin, cu atribuții de primar.

Acesta a mai declarat că realizarea acestui CPU modern înseamnă un mare ajutor  pentru actul medical din Reghin, pentru că acolo unde funcționează acum Centrul de primiri Urgențe este un spațiu impropriu. Camerele sunt foarte joase și mici iar aparținătorii nu au unde să aștepte fiindcă e la parterul Spitalului și circulația e mare, toate secțiile fiind amplasate la etajele superioare. 

Deoarece unitatea spitalicească este în proces de retrocedare, autoritățiile locale nu pot face investiții ca și cum ar fi proprietari de drept motiv pentru care s-a ales varianta unui centru de primiri urgențe stil container, după modelul SDMURD Tîrgu-Mureș, iar în cazul în care se retrocedează edificiul Episcopiei Ortodoxe Alba-Iulia clădirea demontabilă a Compartimentului de Primiri Urgențe să poată fi relocată în alt spațiu. 

 

VNATL Spitalul Reghin

Momentan, spitalul ,,Dr. Eugen Nicoară”  are în organigramă 364 de angajați, un număr de 264 paturi, 16 paturi pentru spitalizare de zi, și 10 paturi pentru însoțitori deservind o populație de 100.000 de locuitori din Reghin și împrejurimi.

Sigla VNATL

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *