Premierul Florin Cîțu: Vom construi un buget de stat pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB

0

Premierul României Florin Cîţu a declarat luni, după şedinţa de Guvern, că bugetul de stat pe 2021 va fi construit pe un deficit bugetar ”în jur de 7% din PIB”, ceea ce, în opinia sa, nu va pune frână economiei României, potrivit site-ului „ştirileprotv.ro”.

Potrivit aceleiaşi surse, premierul a anunţat că ”Trebuie să clarificăm, pentru bugetul de anul viitor, ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Trebuie să vă spun că pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei.”

Guvernul s-a reunit, luni, în şedinţă, de la ora 17.00. Potrivit unui comunicat al Guvernului, principala temă a fost proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale.

Ședința de Guvern a fost ținută în sistem online și, potrivit unui comunicat, se are în vedere un proiect de OUG care include decizii care să permită îndeplinirea, în cel mai scurt timp, în noua structură, a activităţii Guvernului şi a ministerelor.

Proiectul este promovat ca urmare a Hotărârii Parlamentului nr. 31/2020 pentru acordarea încrederii Guvernului, publicată în Monitorul Oficial.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *