Recunoștință adusă de CARP Reghin celor mai longevivi membrii din comuna Deda !

0

   Pe data de 8 noiembrie reprezentanţii Casei de Ajutor Reciproc Reghin în frunte cu preşedintele Leon Stoica au premiat la sediul Primăriei Deda cei mai longevivi membri CARP din comună cu diplome şi sume de bani în virtutea bunei colaborări.

   Dintre cele mai vechi membre ai Casei de Ajutor Reciproc Reghin le amintim pe: Paraschiva Gabor în vârstă de 93 de ani, membră CARP de 31 de ani, Anisia Paşcan în vârstă de 92 de ani, membră CARP de 33 de ani, Cătălina Paşcan în vârstă de 91 de ani, membră CARP de 13 ani sau Cătălina Ştef în vârstă de 90 de ani membră de 17 ani a asociaţiei din Reghin. Din nefericire cea de a cincea persoană longevivă care urma să fie premiată de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin, Matei Rafila din Deda în vârstă de 90 de ani, membră a asociaţiei de 16 ani, s-a stins din viaţă în ziua evenimentului.

   Această acţiune a fost demarată de către conducerea CARP  în luna octombrie a anului curent, când Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin a premiat cei mai longevivi membri ai asociaţei din comuna Răstoliţa şi va continua cel mai probabil pe Valea Gurghiului în comuna Ibăneşti.

  Reamintim cititorilor noştri că Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin, denumită pe scurt CARP, este o asociaţie, persoană juridică de drept privat cu caracter nepatrimonial, neguvernamentală şi apolitică. S-a înfiinţat în anul 1952 în baza Decretului 204/1951, în prezent funcționând cu respectarea prevederilor Legii 540/2002 privind casele de ajutor reciproc ale pensionarilor și ale Ordonanţei de Guvern nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

   Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin, are ca scop important asigurarea condițiilor de trai și o viață decentă pentru persoanele de vârsta a treia, întrajutorarea mutuală și asistența socială prin activități de protecție socială, activități cultural artistice, turistice și de agrement, prestări servicii, etc.

  Principalul scop al asociației este sprijinirea membrilor săi, prin acordarea de împrumuturi rambursabile pentru diverse nevoi personale şi ajutoare nerambursabile pentru compensarea parțială a costurilor pentru diverse operaţii medicale, pentru bilete de tratament în staţiuni balneare şi nu în ultimul rând pentru acoperirea cheltuielilor cauzate de înmormântare a foștilor membri.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *