Boss-Phantom  champions of champions în Macedonia la Internațional Dog Show – Skopje Winner 2019 

0

 

La 2 ani și 8 luni, după ce a ținut un regim sever Boss-Phantom a slăbit 7 kg și a ajuns la o formă de vârf la concursul canin Internațional Dog Show – Skopje Winner 2019 desfășurat în 7,8 decembrie în capitala Macedoniei, unde a câștigat 9 titluri de campion în două zile plus titlurile de ,,Best in Show” și de ,,Best of Group”.


Într-o competiție de prestigiu în care s-au aliniat 700 de patrupede la start, celebrul Mastiff-Tibetan, Boos-Phantom din Sângeorgiu de Mureș a câștigat tot ce se putea câștiga demonstrând că nu degeaba este estimat ca valoare la suma de peste 300.000 de euro și că urmează să fie omologat în viitorul apropiat de către celebra Carte a Recordurilor ,, Guinness World Records” pentru invincibilitatea sa în competiții ieșită din comun. 

A fost transportat în Macedonia de proprietarul ,,câinelui de lux” Tudor Sălăgean, 900 de km, pentru a ajunge la concurs  cu o mașină specială achiziționată pentru ,,Boss”, un Mercedes Vito Euro 6 și a fost găzduit  la un hotel de lux pe toată perioada competițiilor.   

,, Este extraordinar. Boos a făcut senzație ieri și azi în Macedonia și arătat că nu întâmplător numele său tradus din engleză înseamnă șef. Sunt foarte emoționat și fericit în același timp fiindcă plecăm acasă încununați cu lauri și 11 titluri. E cel mai frumos cadou de Crăciun. Eu am fost handler-ul lui Boss la categoria : Tibetani dar  înainte de a intra în concurs la „Best in Show” și ,,Best of Grup”,  domnul Vladimir Bursac, unul dintre cei mai mari handleri de grupa 2 – a din Europa, m-a rugat să îi dau voie să îl prezinte el personal în ring pe „Boss” spunându-mi că este o onoare pentru el să facă acest gest. Am fost de acord și după prezentări, câinele meu a fost declarat ,,Champions of Champions”, a declarat, Tudor Sălăgean, pentru site-ul viselenuautermenlimita.ro, imediat după festivitatea de premiere. 

 

Tudor Sălăgean a mai precizat că după terminarea concursurilor a fost felicitat personal de către toți cei 8 arbitrii de la Internațional Dog Skopje Winner 2019 și de către președintele Federației Chinologice din Macedonia menționând faptul că  la conferința de presă arbitrii și organizatorii au declarat că nu au mai văzut un asemenea exemplar în întreaga lor carieră precum Boss Phantom.

 

Tudor Salagean la Skopje Macedonia
Tudor Sălăgean cu trofeele câștigate de câinele său Boss – Phantom *(dreapta ) Afișul de la Internațional Dog Show Skopje Winners (stânga)

 


Boss-Phantom și un palamres fără egal  – 98 de expoziții, 268 de titluri și 68 de B.O.B.-uri !


Boos-Phantom este cu siguranță marca cea mai veritabilă a Canisei ,,Lion Dog Guard” în care s-a născut pe 13 februarie 2017, dimineața la ora 1.45, după un travaliu de mai bine de patru ore. A fost cel de-al patrulea pui născut în cuib și primul mascul după trei femele, proveniți din celebrii părinții Cora și Ba Rong-Thor. Fiind dotat cu un genetic extrem de aproape de standardul rasei a început să concureze de la vârsta de șase luni și de atunci toate participările sale în expoziții și concursuri s-au soldat doar cu clasări pe locul I.

Conform proprietarului patrupedului Tudor Sălăgean, numai în cursul anului 2019 Mastiff-ul ,,Boss” a participat la 42 de expoziții din care 36 internaționale și  două expoziții profesional club MT. A obținut 8 titluri de ,,Champion of Champions”,  treizeci și șapte de B.O.B.-uri , nouă titluri de ,,Best in Show” și trei titluri ,,Supreme Best in Show”. Însă în întreaga carieră la mai puțin de trei ani Boss-Phantom  a bifat, 98 de expoziții, 268 de titluri și 68 de B.O.B.uri, adică un palmares greu de crezut că va fi depășit prea curând de un alt Mastiff-Tibetan.

Totodată trebuie să precizăm că Boos Phantom deține două titluri de campion mondial, primul titlu l-a câștigat  în 12 noiembrie 2017 la ,,World Dog Show Leipzig” din Germania la clasa ,,Puppy” și ,,Best of Breed” și al doilea titlu mondial și l-a adjudecat în 12 august 2018 la clasa junior, în cadrul competiției World Dog Show desfășurat anul trecut în Olanda la Amsterdam.

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *