CEA MAI VÂRSTNICĂ EVREICĂ DEPORTATĂ LA AUSCHWITZ DIN GHETOUL REGHIN A ÎNVINS CORONAVIRUSUL LA 98 DE ANI !

0
Astăzi am aflat de la prof. G. Diamantstein că cea mai vârstnică supravieţuitoare a Holocaustului deportată din Ghetoul Reghin în anul 1944 la Auschwitz a învins coronavirusul. Susana Diamanstein are 98 de ani şi 7 luni şi este una dintre cele mai în vârstă persoane din lume care au reușit să învingă temutul virus.
Felicitări ! stimată Doamnă pentru puterea şi determinarea cu care vă trăiţi viaţa, sunteţi cea mai puternică femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Sunteţi demnă de Cartea Recordurilor pentru incredibila putere de care dispuneţi la aproape un secol de viaţă !
Reamintim cititorilor nostri că în 2019 „viselenuautermenlimita.ro” în semn de profund respect, pentru suferinţele îndurate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, a premiat-o cu o ,,DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ”, de doamna Susana Diamantstein. Distincţia a fost acordată supravieţuitoarei de jurnalistul Matei Robert Mihai, care a realizat și un interviu ce va fi cuprins în cartea cea mai recentă a acestuia, intitulată ,, Cine au fost reprezentanții cultului mozaic din Reghin? (Destin și Istorie din Orașul de pe Deal pe Tărâmul Făgăduinței).
„Diploma de Excelență” acordată de noi a fost pentru înalte valori umane: DEMNITATE, RESPECT și CURAJ în toate manifestările vieții, celei care în urmă cu 75 de ani, era deținuta cu numărul AA 19718.

Dincolo de faptul că „doamna de diamant” Susana Diamanstein la 22 de ani a reuşit să păcălească moartea şi să supravieţuiască miraculos în 5 lagăre de muncă forţată şi de exterminare nazistă (Auschwitz, Bierkenau, Plasow, Bunzlau și Oberaltstadt), la 98 de ani a reuşit să câştige încă o bătălie cu viaţa în lupta cu cel mai periculos virus care l-a cunoscut omenirea în ultimii 100 de ani. Respect şi consideraţie ! În urmă cu 5 ani pe 27 ianuarie 2015 reghineanca a fost invitată la Palatul Cotroceni din Bucureşti unde președintele României, Klaus Johannis, i-a conferit personal, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler supravieţuitoarei Holocaustului.

Preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a supravieţuitoarei Holocaustului, Diamantstein Susana, la Palatul Cotroceni, in Bucureşti, Marţi, 27 Ianuarie 2015. Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *