FLORIN PIERSIC A PRIMIT UN TROFEU PENTRU MAREA RECUNOŞTINŢĂ A PUBLICULUI LA „ZILELE CLUJULUI”

0

M-am bucurat să-l revăd pe Florin Piersic la „Zilele Clujului” în Piaţa Unirii, unde demult nu au mai fost mii de clujeni la o seară de teatru. Publicul record s-a bucurat de momentul special cu Florin Piersic și de piesa de teatru „O scrisoare pierdută” în concert de Ada Milea.

În numele Comunității clujene, Dl primar Emil Boc a înmânat – în cadrul serii de teatru, prima din Zilele Clujului 2023 – un trofeu simbolic pentru a marca recunoștința publicului pentru dl Florin Piersic.

Florin Piersic este fără doar şi poate unul dintre cei mai veritabili ambasadori ai Clujului care de curând şi-a lansat cartea „VIAŢA ESTE O POVESTE” o carte în care îi invită cititorii să îl cunoască mai bine, nu doar ca pe actorul pe care cât de cât îl ştie publicul, ci şi ca omul pe care-şi pune inima în palmă „dăruindu-v-o”.

Reamintim cititorilor că Florin Piersic s-a născut la 27 ianuarie 1936 la Cluj şi este este unul dintre cei mai importanţi actori români de film, radio şi televiziune care a jucat de-a lungul unei cariere impresionante de 65 de ani aproape toate genurile începând de la dramă şi comedie şi terminând cu tragedie. Florin Piersic a interpretat în filme de-a lungul timpului o serie de figuri istorice şi haiduci care au rămas memorabile. 

De-a lungul anilor îndrăgitul actor a mai fost recompensat pentru contribuţiile aduse cinematografiei şi teatrului românesc cu o serie de distincţii precum: Ordinul „Meritul Cultural” clasa a V-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”, Ordinul naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, (2002) alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”, Ordinul național „Steaua României” în grad de ofițer, conferit de președintele Klaus Iohannis. (2016). 

A cosemnat Matei R. Mihai 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *