Astăzi, îndrăgitul solist şi compozitor mureşean Tony Poptămaş, stabilit în Norvegia se află la ceas aniversar. Cu această ocazie, „visurilenuautermenlimita.com” îi adresează cele mai sincere felicitări şi urări de bine. „Mult succes în muzică şi în viaţă. Suntem mândri de tine !”. 

Artistul este stabilit în Norvegia în oraşul Haugesund de peste 20 de ani, este târgumuresean de origine şi este pe scurt un „om fain, cântăreț și entertainer”. Are 2,3 milioane de urmăritori pe pagina de Facebook şi  de curând a lansat o nouă piesă şi împreună cu celebrul chitarist Roger Pedersen şi un videoclip intitulat: (I would) “Die for you” (“Mi-aș da viața pentru tine”), în care este despre un tată îngrijorat pentru copilul lui, adolescent. În doar trei săptămâni piesa a înregistrat 60k vizualizări pe canalul de „You-Tube.

De ziua de naştere a artistului şi soţia acestuia Roxana Poptămaş a publicat un mesaj emoţionant pe pagina de Facebook :   

„La mulți ani bărbatului visurilor mele, scoți tot ce e mai bun din mine! Trebuie să fi făcut ceva destul de incredibil într-o viață anterioară pentru a te face soțul meu. Ești uimitor, minunat, modest, frumos și ne faci viața frumoasă în fiecare zi! Te iubesc până la lună și înapoi pentru totdeauna și întotdeauna!”


Tony Poptamas, pe numele sau adevarat Sorin Anton Poptamas, cunoscut de asemenea ca Tony M, in Norvegia, s-a născut la data de 23 mai 1969 în Târgu-Mureş. A început să cânte la mandolină la vârsta de 10 ani, iar la 16 ani a trecut la chitară, debutând la „Serbările Scânteii Tineretului” cu o compoziţie proprie, în faţa a 3.000 de spectatori.

La vremea aceea cânta mai mult muzica folk… anul era 1985. Mai târziu, adică în 1987, folk-istul Sorin Poptămaş ia Premiul Special al Juriului la festivalul de muzica uşoară şi folk „Ritmurile Tinereţii” de la Arad.

În 1989, devine solistul formaţiei de rock „Europolis”, cunoscută în acel timp în judeţele Mureş şi Bistriţa. Băieţii se mută de la Reghin la Târgu-Mureş, pentru a avea mai multe şanse de afirmare.
Cu `Tot ce ai visat`, piesa lui Keintzel Michael, basistul trupei, castigă în acelaşi an cu „Europolis” premii pentru interpretare vocală la trei festivaluri importante pe plan national: `”Posada” (Câmpulung Muşcel), `”Festivalul de Muzica Rock” de la Mangalia şi `”Bradul de Argint” (Miercurea Ciuc).

Trupa se destramă în anul 1991. Era „intuneric” în branşă, în timp ce Tony mai cânta în formaţii de muzică rock (`”Polifon”, `”4Given”), împrejurare în care, în studio, îl întâlneşte pe liderul şi solistul formaţiei „Desperado”, Sandy Deac.

În anul 1999 se mută în Norvegia, semnând contracte din ce in ce mai bune. Viaţa sa este monotonă, pânî în 2005, când visul îi devine realitate, înregistrând primul sau album în Statele Unite ale Americii, la Nashville, Tennessee.

Albumul „Cross the Line” deschide orizonturi noi pentru Tony, punându-l în legatură cu persoane importante din lumea muzicii.

Anul 2006 îi aduce locul patru la finala „Eurovision” din România, împreună cu formaţia „Desperado”, iar la concertul lui Bryan Adams din Haugesund, Norvegia, cântă în deschidere pentru VIP-uri.

Din 2006 până în 2023 tot ce a făcut în materie de muzică Tony Poptămaş şe ştie este admirabil şi irepetabil !  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *