LEON STOICA ,,Aş vrea ca anul 2020, să fie începutul acelei Românii a normalităţii, pe care cu toţii ne-o dorim!”

0

CARP 3

Distracția nu are vârstă. Au demonstrat-o peste 100 de pensionari membrii și simpatizanți ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin au pus la cale petrecerea specială în noaptea dintre ani. După o masă cu bucate tradiționale, seniorii au încins ringul de dans și au petrecut neobosiți până în zorii zilei la Hotelul Marion Pādurea Rotundā. Revelionul Seniorilor, organizat de consiliul director al C.A.R.P. Reghin din anul 2012, a ajuns anul acesta la a VIII-a ediție.

Pensionarii au plătit câte 225 lei pentru programul artistic și meniul bogat din care nu a lipsit duetul din mușchi de porc cu piept pui în crustă, cordon bleul, bulgărașii de brânză cu roșii cherry, chifteluțele cu susan, păstrăvul prăjit cu sos de usturoi și lămâie, pieptul de pui tras la tigaie și tradiționalele sărmăluțe cu ciolan la platou cu smântână și ardei iuți murați.

 

CARP 2

 

După ce a închinat câte un pahar de vin spumant cu mesenii președintele C.A.R.P. Reghin, Leon Stoica la cumpăna dintre ani a ținut și un discurs emoționant prin care le-a transmis vârstnicilor cele mai sincere urări de sănătate și bucurii a subliniat faptul că are speranța ca anul 2020, să fie ,,începutul acelei Românii a normalităţii, pe care cu toţii ne-o dorim!”.


La cumpăna dintre ani !


Onorată asistență, dragi vârstnici și dragi prieteni încheiem un an ce ne-a adus provocări și schimbări, dar și multe realizări pentru Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin, care și în acest an a fost alături de membrii săi, ajutându-i cu sume de bani atât din fondurile sociale pentru ajutoare rambursabile cât și cele nerambursabile sau prin prin compensări parțiale a cheltuielilor pentru procurare de ochelari, proteze, bilete de tratament, ajutoare în caz de deces, excursii și alte ajutoare cu caracter social din sponsorizări sau donații.  

Se spune că viața e darul lui Dumnezeu pentru noi, iar modul în care o trăim este darul pe care noi îl facem lui Dumnezeu. Vârsta înaintată nu semnifică întotdeauna bătrânețea. Un om chiar și de 100 de ani poate avea spiritul mai tânăr decât unul de 30 de ani și am cunoscut astfel de oameni. 

Dar din păcate, trebuie să recunoaștem că în România ultimilor ani, după ieșirea la pensie, pentru persoanele vârstnice poate cea mai stringentă problemă este diminuarea veniturilor în urma pensionării, devenind în scurt timp principalul obstacol în ceea ce privește asigurarea unui nivel de trai decent în actuala societate românească. De aceea, în astfel de cazuri Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor  este ,,Zâna cea bună” care se implică și face eforturi extrem de mari anual să să ajute: seniorii din comunitățile în care avem membrii ca să nu își piardă strălucirea, pofta de viață, stima de sine și interesul față de activități cultural-artistice, turistice și de agrement. Suntem aproape de nevoile pensionarilor și pe bună dreptate suntem cea mai de încredere mână de ajutor, – instituțional vorbind – la ora actuală din România pentru persoanelor vârstnice cu venituri foarte mici, bolnave și singure.

Dar, pentru că întotdeauna există un DAR, în seara aceasta nu ne-am propus să vorbim de bilanțuri de venituri și cheltuieli ci să sărbătorim noaptea trecerii dintre ani.  Fără să pară un clișeu mă bucur din suflet, să văd în această seară minunată, alături de noi la acest Revelion istoric 2020, atâți de mulți oameni cu tâmplele argintii care, chiar dacă au îmbătrânit, nu și-au pierdut frumusețea, ci și-au mutat-o de pe fețe în inimi. Aplauze vă rog….  

De regulă, de sărbători toți creștinii sunt mai buni unii cu alții și parcă au mai mult timp pentru cei care trec prin greutăți. Noi, Consiliul de Administrație și personalul angajat al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin suntem mândri  că avem posibilitatea să ajutăm persoanele vârstnice zi de zi nu doar de sărbători ci pe tot parcursul celor 365 de zile calendaristice dintr-un an.

De aceea gândul meu se îndreaptă azi către voi, toți membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Reghin de ieri și de azi care fiecare au pus o cărămidă la consolidarea C.A.R.P.- ului  să devină cea mai longevivă asociație de întrajutorare din municipiu, la ora actuală. Pentru consecvența de care dați dovadă, loialitatea și respectul ce ni-l acordați vreau să vă mulțumesc și să vă spun că suntem încântați că ați ales să faceți parte din marea familie a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. O asociație înființată în 1952 la Reghin pentru o cauză nobilă de a ajuta persoanele vârstnice, a-i consilia și a le acorda împrumuturi în condiții ușor de restituit. 

Începem un an nou, în care vă doresc să aveți multă sănătate, și cât mai multe speranțe să vă devină realitate. Aş vrea ca 2020, să fie începutul acelei Românii a normalităţii, pe care cu toţii ne-o dorim. Sărbători fericite şi La Mulţi Ani 2020!

 

 

Aho, aho, prieteni dragi,

Domni și Doamne,

membrii C.A.R.P.

Stați puțin și ascultați:

Mâine anul se-noiește,

Subsemnatul vă dorește,

Mult belșug și sănătate

Numai reușite-n toate,

Pace multă, bucurie,

Sănătate, dar și bani

Să trăim cu drag și poftă

Peste 100 de ani !

La mulți ani !

La mulți ani !

La mulți ani !

Cu respect și considerație vă salută Președintele C.A.R.P. Reghin, Leon Stoica

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *