Prof. Dr. Ing. Cristian-Teofil Albu „Ne-aţi dezamăgit ! Nerecunoaşterea studiilor doctorale este un afront la adresa intelectualităţii!”

2

Solidar cu profesorii din întreaga țară, prof. dr. ing. Cristian-Teofil Albu din cadrul Liceului Silvic din Gurghiu a anunţat pe pagina de Facebook că pe data de 19 ianuarie a participat la „greva de avertisment”, între orele 11.00-13.00, pentru a evidenția nedreptatea și umilința cu care Guvernul României răsplătește truda, a celor care : „șlefuim” tinerii spre formarea caracterelor României viitoare!

Profesorul de elită Cristian-Teofil Albu care şi-a dat doctoratul în Silvicultură la vârsta de doar 28 de ani şi care predă la catedra Liceului Silvic din Gurghiu din anul 2005 a precizat pe reţeaua de socializare că revendicările sale s-au referit la: acordarea salariilor și sporurilor conform prevederilor legale, alocarea pentru educație a unui procent de 6% din PIB, plata orelor suplimentare și suplimentarea posturilor.

În finalul mesajului postat pe Facebook doctorandul a mulţumit elevilor săi pentru solidaritate şi respectul dovedit în faţa profesorilor care riscă să rămână fără sporul de doctorat „Mulțumesc elevilor Liceului Silvic Gurghiu pentru solidaritatea dovedită în cele 3 ore de proteste! Personal, în calitate de doctor în științe silvice, am protestat împotriva unei măsuri abuzive a guvernului, prin care profesorilor cu studii doctorale li s-au tăiat sporul de doctorat.”

Profesorul Cristian-Teofil Albu a mai precizat că: „tăierea sporului de doctorat o consideră nu doar un act iresponsabil de nercunoaşterea a studiilor ci chiar o palmă hidoasă care lovește dur, chiar obrazul subțire al intelectualilor. Toți cei care s-au dedat la asemenea acte veninoase, sunt vrednici de versurile eminesciene din Scrisoarea III, ultimul tablou, pe care nu le redau aici, dar vă invit pe toți să le redescoperiți actualitatea…”. (E.V.)


 

About Author

2 thoughts on “Prof. Dr. Ing. Cristian-Teofil Albu „Ne-aţi dezamăgit ! Nerecunoaşterea studiilor doctorale este un afront la adresa intelectualităţii!”

  1. Mulțumesc pentru susținere, domnule Matei Robert!
    Jurnalistul și profesorul trebuie să lupte împreună spre binele societății, călăuzind-o pe drumul adevărului. De aceea între cele două profesii se poate leaga o vrednică prietenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *