Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin a găzduit de curând lansarea cărții pentru copii „Să explorăm Reghinul colorând” apărută la Editura „Regsan” şi realizată de pictorul Csupán Eduárd și cadrul didactic Kislaki Tun Eunika. La activitate au participat elevi și cadre didactice de la Colegiul „Petru Maior” și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din municipiul Reghin. Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Cartea a fost tipărită din banii autorilor şi în curând va putea fi găsită la vânzare şi în librăriile din Reghin spre deliciul copilor şi al părinţilor care vor să le transmită acestora informaţii esenţiale privind istoria oraşului, cu ajutorul a unor clădiri desenate de pictorul Csupán Eduárd şi însoţite de o scurtă descriere a unora dintre cele mai importante edificii de tip istoric din Reghin. Sperăm ca pe viitor să apare şi volumul II al acestei cărţi pentru a putea cuprinde mai multe clădiri din municipiu care au nu doar o arhitectură interesantă dar şi o istorie care merită cunoscută de generaţia de mâine. Mulțumim, autorilor : prof. Csupán Eduárd și Kislaki Tun Eunika pentru înțelepciune și har în promovarea cunoașterii Reghinului prin intermediul unei cărţi de colorat presărată cu desene cu clădiri istorice şi informaţii elementare din istoria Reghinului. 

„Ideea acestei cărţi de colorat despre Reghin mi se pare o iniţiativă benefică şi eficientă, menită a-i ajuta pe copiii să cunoască unele dintre cele mai importante clădiri ale oraşului nostru. Răsfoind şi colorând paginile ei, aceştia vor avea ocazia să afle date despre personalităţile ce s-au născut ori au trăit aici, precum şi despre câteva momente-cheie ale istoriei acestor locuri. Înainte de a începe să coloreze, copiii împreună cu părinţii ori bunicii lor, pot să pornească într-o expediţie de căutare şi observare a clădirilor cele mai reprezentative. Fiecare dintre ele constituie un bun prilej de a descoperi informaţii diverse, care, întreţesute, alcătuiesc în cele din urmă povestea oraşului. Şi odată ce se întorc din călătorie, vor putea da viaţă şi culoare acestei poveşti, transformând-o într-o experienţă personală unică!”

Kislaki Tun Eunika

„Dragi copii sau mai bine zis <mici artişti!> Trebuie să ştiţi că oraşul Reghin este înzestrat cu multe clădiri cu valoare arhitecturală deosebită. Majoritatea construcţiilor sunt în zona centrală a oraşului şi au un stil eclectic. Stilul eclectic înseamnă că pe aceste clădiri găsim elemente caracteristice din mai multe perioade arhitecturale. Recomandarea mea este să coloraţi aceste desene cu creioane colorate, acvarele, tempera sau carioci, dar puteţi folosi mai multe tehnici pe aceaşi suprafaţă sau chiar să completaţi desenul după imaginaţia voastră. Eu sunt sigur că după această activitate de explorare prin culoare, abilităţile, cunoştiinţele şi cultura voastră estetică va fi mai bogată.

Pictor Csupán Eduárd

A consemnat Matei R. Mihai 


Sursa foto: Facebook „Biblioteca Municipală Reghin”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *