1549 de mureșeni fără acte de identitate

0

Obţinerea actului de identitate este obligaţia cetăţeanului român!

Conform unui comunicat de presă, urmare Dispoziţiei comune a Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada următoare se vor desfăşura la nivel naţional activităţi de verificare în teren pentru punerea în legalitate a minorilor cu vârsta între 14-18 ani şi a persoanelor majore care figurează în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor cu domiciliul în România, care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate.
La nivelul judeţului Mureş sunt în evidenţe un număr de 1549 persoane, din care:
– 422 tineri cu vârsta între 14 – 18 ani care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate la împlinirea vârstei de 14 ani;
– 1127 persoane majore care figurează cu domiciliul în judeţul Mureş şi nu au solicitat eliberarea primului act de identitate în termenul legal.
Conform prevederilor art. 12 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare: Începând cu vârsta de 14 ani, cetăţenilor români li se eliberează acte de identitate.
În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, cetăţenii români sunt obligaţi să solicite eliberarea actului de identitate.
Pe această cale, facem un apel la persoanele care nu au solicitat eliberarea primului act de identitate să se prezinte de îndată la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care arondează localitatea de domiciliu, în vederea obţinerii acestuia.

DIRECTOR EXECUTIV,
CODRUŢA SAVA


viselenuautermenlimita.ro 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *