2011 Un an și un nume: Nădășan Simona Nicoleta. Azi ar fi împlinit 16 ani

0

Conform statisticilor în România, în fiecare an, dispar, în medie, 3.000 de copii. 97% dintre ei sunt găsiţi, în cea mai mare parte, în primele trei săptămâni. Din nefericire, din procentul de 3%, dintre copii dispăruți (despre majoritatea) nu a mai aflat nimeni, nimic, niciodată… Simona Nicoleta Nădășan, născută în 23 noiembrie 2002, în Reghin, face parte din această categorie de copii dispăruți fără urmă, în plină zi. Simona este căutată de Poliție pe plan național cât și internațional de șapte ani, deoarece a dispărut de la domiciliu. Azi, ar împlini 16 ani dacă ar fi în viață, însă deocamdată, nimeni nu poate spune cu certitudine, care este soarta fetiței. 

Simona a disparut pe data de 4 iulie 2011 din Reghin

 

Si­mo­na Nicoleta Nădășan locuia îm­preună cu părinții și sora ei, Alexia de 2 ani în cartierul Iernuțeni. Pe data de 4 iulie 2011, în jurul orei 18:00, mama i-a dat un leu și a trimis-o să cumpere o țigară de la barul din cartier, aflat la circa 500 de metri de casă. ,,Barmanița a po­vestit polițiștilor că o cunoștea pe Simona de trei ani și că tot timpul venea singură să cumpere câte ceva, dar niciodată nu intra în vorbă cu străinii. În acea zi, a declarat femeia, fetița a intrat în bar și era veselă și plină de viață, ca de obicei. A cumpărat țigara, a primit restul de 30 de bani și a ieșit. O femeie care lucra la frizeria de lângă local a urmărit-o cu privirea traversând strada în drumul spre casă. Ea este ultima persoană care a văzut-o pe fetiță. De acolo, Simona mai avea de traversat un părculeț și o alee” titra Jurnalul Național, pe 18 august 2011. 

Într-adevăr micuţa nu a mai ajuns niciodată acasă deși avea de parcurs o alee, la două blocuri distanță, din strada Iernuțeni, până la Blocul 22, scara 2 a din strada Livezilor unde locuia însă modul cum a dispărut rămâne și azi inexplicabil.
Când a dispărut, avea 8 ani și șase luni, era elevă în clasa a II-a, în cadrul Gimnaziului de Stat ,,Florea Bogdan”, avea o înălțime de 1,50 m, constituție atletică, păr negru cârlionțat, față ovală, și era îmbrăcată în haine de culoare roşie. Mama Simonei, mi-a spus ieri, la telefon, că a visat iar același vis: că și-a găsit într-o dimineață, fiica, în scara blocului, în fața cutiei poștale, îmbrăcată cu aceleași haine, pe care le purta la data dispariției. ,,Era așa cum am văzut-o ultima dată, adică la aceeași vârstă. Sper să fie un semn, care să producă un miracol, și Simona să se întoarcă acasă de ziua ei”, mi-a spus Maria Nădășan foarte întristată.
Fotografia cu semnalmentele fetiței a fost făcută publică în anul 2011 la posturile de televiziune locale din Reghin, iar părinții și apropiații au lipit pe geamurile, ușile și vitrinele magazinelor din municipiu sute de afișe cu chipul angelic al fetiței dispărute. Cotidianele ”Jurnalul Național” din București și ”Zi de Zi” din Târgu-Mureș au realizat la vremea respectivă o campanie presă, pentru găsirea reghinencei, ba mai mult dispariția Simonei a fost făcută public și la televiziunea OTV în 2011, în timp ce reporterii postului național de televiziune TVR, au realizat în 2013 chiar o reconstituire televizată a dispariției care a fost popularizată ulterior și de către jurnalistul Marius Portik pe site-ul său ,,portikmarius.ro”. 

În 2013 la aproape trei ani de la dispariția misterioasă din <orașul viorilor> a minorei Simona Nădășan, am readus cazul în atenția opiniei publice printr-un articol intitulat ,,SIMONA, MAMA TE AȘTEAPTĂ ACASĂ! ” publicat în revista ,,Reghinul Nostru” care a fost distribuită gratis în câteva mii de exemplare în municipiu. 
În același an a apărut și singura declarație scrisă în spațiul public, vis-a-vis de apariția Simonei, (după dispariția sa misterioasă) și aparține unei doamne, Luna Rotaru (Brandy), care a scris pe pagina de Facebook ,,Dispăruți fără urmă”, în vara anului 2013, sub fotografia reghinencei dispărute, următorul comentariu ,,….eu, pe fetița aceasta am văzut-o sigur, în Italia, ocazional, într-un centru comercial…mi-a atras atenția, pentru că vorbea romanește, și întorc capul să văd copiii noștri….cred că ar trebui căutat tatăl….din păcate, nu reușesc să-mi aduc aminte, când, și unde am văzut-o…oricum, între Genova și Viareggio”. Nu știm dacă această informație a fost verificată de anchetatori, însă, deocamdată, mama Simonei declară că nu a fost contactată, de autorități să i se comunice dacă au apărut date noi care să ducă la elucidarea cazului. 

 Ce se întâmplă în sufletul unei mame care rămâne fără un copil ? e greu de scris în cuvinte, mai ales când el nu este nici mort, nici viu, ci pur și simplu dispărut. În acest  caz, niciodată nu e prea târziu, ca mama Simonei, să afle adevărul despre fiica ei. Am readus în actualitate dispariția inexplicabilă a Simonei Nădășan în ziua în care ar fi trebuit să își aniverseze, împlinirea vârstei de 16 ani în speranța că totuși cineva a fost martor involuntar la dispariția fetei, fapt care s-a petrecut la ora 18.00, în plină zi. Reamintim cititorilor că la data dispariției Simona era îmbrăcată cu o bluză roșie cu mânecă lungă, pantaloni roșii, iar în picioare purta papuci portocalii. Dacă ştiţi ceva despre dispariţia Simonei Nădășan, vă rugăm să anunţați la cea mai apropiată secţie de poliţie, la numărul unic de urgenţă 112, ori sunaţi-ne, la numărul de telefon: 0753-872-311. Orice informaţie poate deveni crucială pentru găsirea ei. Fiţi alături de noi ,,În căutarea adevărului”. 

 


Matei Robert Mihai 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *