STELIAN DORU CĂTANĂ STABILEŞTE RECORD DUPĂ RECORD ÎN CONSILIUL LOCAL REGHIN !

0

Avocatul şi consilierul local Stelian Doru Cătană Stelian dovedeşte prin acţiunile sale de zi cu zi că angajamentul său față de cetăţenii Reghinului şi faţă de „Oraşul viorilor” este unul solid și orientat spre viitor, iar pentru a aduce dezvoltare și progres în Reghin, s-a preocupat de la începutul mandatului său de ales local de proiectele care pot dezvolta municipiul.

În data de 2 aprilie 2024, consilierul local Stelian Doru Cătană a participat împreună cu prefectul judeţului Mureş, Ciprian Dobre, la vizita Ministrului Mediului, Mircea Fechet la compania IRUM Reghin. Pe parcursul vizitei, în completarea informațiilor generale prezentate despre activitatea companiei IRUM, au avut loc discuții concentrate pe amprenta verde pusă de companie prin activitatea sustenabilă. Subiectele au fost îndreptate spre resursele energetice produse prin propriul parc fotovoltaic și acțiunile de reciclare a materialelor feroase.

Vizita ministrului a mai cuprins un popas pe Valea Gurghiului la Fabrica de lactate Mirdatod şi un popas pe Valea Mureşului superior la Amenajarea hidroenergetică Răstolița un obiectiv de investiţii de interes naţional care valorifică potenţialul hidraulic al afluentilor de dreapta ai râului Mureş pe sectorul Lunca Bradului – Răstoliţa – Bistra, în scopuri complexe, declarată ca fiind de utilitate publică.

Consilierul local Stelian Doru Cătană şi candidatul la funcţia de primar la alegerile din 9 iunie la funcţia de primar al Municipiului Reghin din partea PNL, este în acest moment singurul consilier local din Reghin care are frecvent întâlniri la Bucureşti şi în teritoriu cu o serie de senatori, deputaţi, miniştri şi secretari de stat din Guvernul României. Acest atu îi consolidează puterea şi îl transformă într-un competitor puternic pentru Primăria Reghin. 

Carismaticul consilier a declarat public, în mai multe rânduri că se străduieşte să găsească soluţii pentru dezvoltarea economico-socială a Reghinului şi să identifice proiecte de finanțare care pot fi accesate pentru municipiu, punând accentul pe necesitatea investițiilor în infrastructură, educație și servicii publice de calitate.

Prin relaţiile sale construite minuţios în calitate de avocat în ani de zile cu politicieni de vârf şi oameni de afaceri de top şi prin intermediul echipei din Organizaţia Locală a Partidului Naţional Liberal Reghin, Stelian Doru Cătană promite să ofere cetăţenilor o alternativă puternică şi serioasă la vot celor care au altă opţiune la alegerile locale şi îşi doresc o schimbare reală administrativă şi care s-au săturat de vechiul tandem UDMR – PSD şi PSD-UDMR la conducerea din „oraşul viorilor”. Numai în decurs de o săptămână avocatul reghinean a avut întâlniri cu Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea şi Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean.


Consilierul Stelian Doru Cătană a rămas consecvent angajamentului luat faţă de cetăţenii Reghinului. Datorită implicării sale în problemele comunității, la uşa biroului său întâlneşti zilnic cetăţeni ai Reghinului care apelează cu încredere la serviciile sale începând de la români şi saşi şi terminând cu maghiari şi rromi. În ciuda faptului că la un moment dat Stelian Doru Cătană a devenit ţinta unor zvonuri şi bârfe nefondate la adesa sa, acesta nu a răspuns cu rău la rău, a continuat să lupte pentru comunitatea locală şi a devenit cel mai popular candidat român înscris în lupta electorală pentru funcţia de primar al Municipiului Reghin.

Ascensiunea politică a avocatului Stelian Doru Cătană din ultimi doi ani este una fără precedent în istoria consilierilor locali care ar trebui să le dea de gândit tuturor. Avocatul Stelian Doru Cătană este un om conservator şi religios care s-a evidenţiat prin simplitate şi care prin convingerile sale ferme şi ideile sale nobile a reuşit numai în ultimi doi ani să stabilească record după record fără precedent pentru un consilier local. În acest sens vă redăm doar câteva exemple care nu îi pot contesta popularitatea.

În anul 2022 pentru prima oară în istoria Reghinului un consilier local a primit votul de încredere, pentru a deveni membru în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei. Stelian Doru Cătană a primit votul de încredere la data de 5 mai 2022.

În acelaşi an pentru prima oară în istoria Clubului Rotary când un consilier local din Consiliul Local Reghin a fost chartat între membrii săi. La 1 iulie 2022, Stelian Doru Cătană a fost ales membru în cadrul Clubului Rotary Reghin.

Tot în anul 2022 pentru pentru prima oară în istoria culturii reghinene un consilier local a fost ales preşedintele Asociaţiei Culturale ASTRA Reghin. Pe 26 octombrie 2022, în cadrul Adunării Generale a Despărţământului Reghin al Astrei desfăşurată la sediul Bibliotecii „Petru Maior”, s-a ales noua conducere a asociaţiei şi s-a realizat darea de seamă a activităţii. Avocatul şi consilierul local Stelian Doru Cătană, în vârstă de 40 de ani, a fost ales preşedinte cu unanimitate de voturi, devenind astfel cel mai tânăr preşedinte din istoria ultimilor 100 de ani de existenţă a asociaţiei.În anul 2023, Stelian Doru Cătană a organizat în calitate de preşedinte al ASTREI Reghin, după o pauză de 83 de ani Balul ASTRA – Balul Intelectualilor din Reghin şi împrejurimi” eveniment ce s-a desfăşurat la Restaurantul Parc din Reghin, respectând inclusiv locaţia în care se desfăşura manifestarea culturală în epocă. Consilierul local a organizat în 16 septembrie 2023 evenimentul la care au luat parte peste 200 de invitaţi intelectuali de elită, istorici, muzicieni, profesori si artisti plastici – scenografi şi prieteni ai Despărţământului Reghin al ASTREI. Invitatul special al balului a fost prof. Bogdan Şerban Popescu Necşeşti din Bucureşti expert politic şi consilier al Parlamentului României, care a venit pentru prima oară la Reghin în calitate de stră-strănepot al avocatului şi memorandistului Patriciu Barbu din Reghin fost preşedinte al Despărţământului Reghin şi membru fondator al „Institutului de Credit şi Economii din Reghinul Săsesc -Banca „Mureşana”.

 În anul 2023, consilierul local Stelian Doru Cătană a fost premiat de către Asociaţia Pensionarilor „Frăţia” din Reghin, cu distincţia „OMUL ANULUI”, o altă recunoaştere incontestabilă acordată unui ales local. Anul 2023 a fost pentru omul Stelian Doru Cătană un an în care s-a autodepășit din toate punctele de vedere, demonstrând competențele sale dincolo de logica implicită a simțului comun, a câştigat simpatia opiniei publice prin felul în care şi-a investit puterea şi cunoaşterea în slujba binelui public.

În 3 martie 2024, avocatul Stelian Doru Cătană şi-a anunţat oficial candidatura pentru alegerile locale din partea Partidului Național Liberal la funcţia de primar al Reghinului cu sloganul „UN PRIMAR PENTRU TOŢI!” făcând trimitere la faptul că Reghinul este un municipiu multicultural, multietnic, în care convieţuiesc paşnic români, maghiari, saşi, evrei şi rromi. Este prima oară în istoria Consiliului Local Reghin când un consilier local al unui partid local candidează la funcţia de primar fără a fi preşedinte de partid.


 

 

Stelian Doru Cătană a mai reuşit o performanţă notabilă, chiar unică în istoria administraţiei locale a Reghinului, până în prezent este singurul candidat la funcţia de primar al Municipiului Reghin care în ultimii 4 ani şi-a donat indemnizaţia de consilier local pentru diverse cauze nobile. Dincolo de distincţiile care i s-au oferit şi funcţiile în care a fost investit, avocatul Stelian Doru Cătană dovedeşte zi de zi că este un consilier local iubit de cetăţenii Reghinului pentru că este idealist, ferm în convingeri şi sensibil la nevoile cetăţenilor şi care îşi foloseşte toată energia în relaţiile interpersonale încercând să facă cât mai mută dreptate în jurul său fie ea: distributivă, procedurală ori reparatorie.  


A consemnat Cotoi Alexandrina  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *