Au existat cavaleri templieri, pirați, ori masoni de gradul III la Reghin ?

0

 

Perioda istorică când a început să se folosească simbolul craniului cu oase încrucișate, nu e prea bine definită în tăblițele istoriei. Una din cele mai vechi utilizări, e legată de cavalerii templieri și de pirați. Unele surse spun că, pe steagul templierilor, craniul și oasele reprezentau simbolul crucificării lui Christos, al renașterii, și că, piratii l-au împrumutat, afișându-l pentru a-și dovedi sprijinul față de activitațile templierilor. Altele, vorbind despre cavalerii dezrădacinați după destrămarea ordinului, și care luaseră calea pribegiei, spun că au împrumutat simbolul deja existent pe steagurile piraterești. Capul de mort cu oasele încrucișate, este semnul internațional al piraţilor.

Este binecunoscut faptul că, craniul cu oase încrucișate e un vechi simbol funerar, găsit pe pietrele de mormânt încă din creștinătatea timpurie. Dar totodată inițiații în practici oculte, știu că același craniu cu oase încrucișate este și un simbol în francmasonerie, mai precis pentru masonii de grad trei.

 

Piatra de mormânt din imagine, aparține unui anume Galter Gyorgy,  căsătorit cu Regina Galter (perioada în care a trăit este necunoscută), însă, cert este faptul că, acest personaj misterios  a fost înmormântat în Cimitirul Săsesc din Reghin de pe Strada Toamnei. Până în prezent, deși site-ul viselenuautermenlimita.ro a făcut o serie de cercetări în acest sens, însă nu a găsit nici un document care să ateste în registrele înmormântărilor din Reghin acest nume, ori alte caractere denotative. 


Cercetările continuă, și sperăm să dezlegăm cât de curând misterul existenței reghineanului Galter Gyorgy, pentru a desluși dacă a fost un calaver templier rătăcit pe aceste meleaguri, un pirat, ori un mason de gradul al III-lea, care a avut un motiv bine întemeiat să fie înmormântat la Reghin.

 
Sigla VNATL

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *