AVRAM ȚĂREAN ,,Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere, şi în sus cu recunoştinţă!”

0

Veteranul, maior în rezervă, Avram Țărean din Reghin, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, distins cu mai multe ordine și medalii militare, azi în vârstă de 95 de ani a ținut să transmită prin intermediul site-ului viselenuautermenlimita.ro un mesaj de Anul Nou tuturor reghinenilor:  “E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi, cu iertare, înainte, cu speranţă, în jos, cu înţelegere, şi în sus, cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou, plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani Reghin !”.


Cine este Avram Țărean ?


Este un erou al armatei române, rănit pe frontul de vest, care a demonstrat, prin onoarea şi devotamentul cu care şi-a îndeplinit misiunile militare, că dragostea faţă de patrie, a fost mai puternică decât frica de moarte. S-a născut la 2 noiembrie 1923 în comuna Micăsasa din județul Sibiu, a fost plutonier major în Regimentul 82, Târnăveni și a participat cu armata română în război, în  Campania din Vest, între 23 August și 2 octombrie, 1944. Chiar dacă nu a ajuns la Budapesta, a luptat ca și conducător de tanc până în Munții Tatra și a văzut pe viu ororile războiului care l-au prins în vârtejul de sânge, moarte, suferinţă şi eroism. Într-o ambuscadă a fost rănit și el, în luptele din Ungaria și a fost transportat cu un tren de marfă la Sibiu într-un spital de campanie unde i-a fost salvată viața. Pentru curajul și devotamentul față de patrie dovedite pe câmpul de luptă și pentru contribuția adusă la eliberarea teritoriului național veteranul de război a fost recompensat de-a lungul anilor cu distincțiile militare: Medalia ,,Eliberarea de sub jugul fascist”, Medalia ,,Meritul” Militar Clasa I, Medalia ,,Crucea Comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial, 1941-1945” și Medalia ,,70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941–1945”. 


 

31.12.2018

La 2 noiembrie a.c., Avram Țărean a împlinit 95 de ani, iar oficialitățile județene și locale, și-au făcut timp pentru a-i fi alături la aniversare reghineanului care s-a pensionat în anul 1983, pentru a-i acorda o serie de diplome de excelență și de onoare pentru curajul și devotamentul față de patrie dovedite pe câmpul de luptă,,Le mulțumesc tuturor celor care au trecut prin viata mea în cei 95 de ani de viață pământeană. Transmit pe această cale, întreaga mea admirație și mulțumire familiei mele, autorităților județene și locale, începând de la domnii colonel Gabriel Ovidiu Ursachi comandantul Brigăzii 6 Operaţii Speciale “Mihai Viteazul” și Alexandru Câmpeanu, vicepreședintele Consiliului Județean Mureș la doamna ec. Maria Precup, primar al municipiului, viceprimarului Márk Endre, până la doamna Ana-Maria Fabian, președintele subfilialei Reghin a Asociației Naționale a Veteranilor de Război și tuturor care mi-au fost alături la ziua onomastică” a mărturisit veteranul. 


 

,,Azi, privind în urmă, sunt mândru că, iată, sacrificiul nostru nu a fost zadarnic, iar generațiile tinere, trebuie să înțeleagă, ce timpuri grele au fost atunci, și sunt și acum, însă, de noi depinde cum le facem, față, și cum trecem peste greutățile inerente ale vieții. Noi nu am râvnit la ce nu a fost al nostru, și nu am căutat, la ceas de întuneric, să înfigem pumnalul în spatele nimănui. Ăsta e mesajul nostru al veteranilor, către generațiile ce vor urma, care trebuie să înțeleagă că, doar unirea și dârzenia, vor putea ajuta acest popor să depășească tot mai numeroasele obstacole, ce-i sunt ridicate în față în viața de zi cu zi”  maior (r) Avram Țărean.  

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *