Clubul Sportiv Bad Boy și-a adjudecat cinci medalii la Cupa Reghinului la box

0

Vineri, 21 septembrie, începând cu ora 17.00 iubitorii boxlui din Reghin au urmărit în Sala Polivalentă din Parcul Tineretului, ,,Cupa Reghinului” Bad-Boy. Ediția a V-a a acestei competiții a reunit la start peste 40 de sportivi de la 16 cluburi din țară și din Chișinău.

În ring au urcat sportivi din Chișinău, Republica Moldova, precum și de la cluburile CSM Cluj, CSM Bistrița, CSM Zalău, CSM Sibiu, Pro Gym Gheorgheni, CSM Câmpia Turzii, CS Turda, Box Club Gilău, Universitatea Cluj, Voința Cluj, Univers Cluj, CS Municipal Târgu Mureș, Ring Box Târgu Mureș, CS Box Club Stejarul Daneș și de la clubul gazdă, Bad Boy Reghin.

S-au disputat 20 de meciuri, 16 oficiale care au inclus și două meciuri de box feminin și 4 demonstrative și fără decizie la categoriile de vârstă cadeți, juniori, tineret și seniori, de la 34 kg la + 90 de kg.  

Comisia de arbitraj a fost compusă din: Viorel Nedelcu, V. Târnăvean, George Avram și Zăpârțan Ovidiu și Ghiurcă Daniel, arbitru supervizor al competiției și delegat al F.R.B. care au jurizat meciurile ireproșabil acordând câte un punct pentru fiecare lovitură corectă și au penalizat fiecare lovitură interzisă astfel că nu a fost contestată nici o decizie de învingător la puncte sau meci pierdut înainte de limită.

Competiția de la Reghin a demonstrat spectatorilor care nu au cunoscut acest sport îndeaproape până acum că boxul este o școală a bărbăției și a caracterului, un important mijloc de dezvoltare fizică și psihică, o disciplină cu multiple valențe educative, igienice și utilitare. Antrenorii în colțurile ringului s-au întrecut pe durata celor 2 ore de box în a-și dirija elevii aflați în ring să contracareze planurile adversarilor. În vacarmul arenei, tinerii pugiliști s-au străduit fiecare să aplice tactici care mai de care mai adecvate pentru a câștiga meciurile.

Municipiul nostru a fost reprezentat la această competiție de 7 sportivi : Anton Gabor, Andrei Luca, Miguel Mircea, Alin Nicoară, Raul Buzdugan, Rareș Stavilă și Răzvan Oprea, la categoriile 34-92 de kg care au obținut  în total cinci medalii, trei de aur și două de argint. 

Mircea Miguel

 

Unul din cele mai spectaculoase meciuri de la Cupa Reghinului Bad-Boy i-a avut ca protagoniști pe concitadinul nostru Mircea Miguel și pe pugilistul Paul Făgădar de la Club Sportiv, Voința Cluj-Napoca. Deși a fost un meci strâns reghineanul a fost mai tehnic decât adversarul său, a avut un joc de picioare fenomenal și lovituri mult mai precise, motiv pentru care la finalul partidei, a fost declarat învingător la puncte de către arbitri. Prin această victorie Mircea Miguel și-a adjudecat cea de-a 21-a victorie din cariera sa și medalia de aur la categoria 54 de kg.

Au mai obținut locul I, pugiliștii reghineni Anton Gabor la categoria 34 de kg, Rareș Stavilă la categoria 52 kg și Raul Buzdugan la 67 de kg. Printre boxerii legitimați la CS Bad-Boy care au urcat pe podium s-au mai numărat doi sportivi Alin Nicoară la 67 de kg și Andrei Luca la 81 de kg care au obținut medalii de argint. Din păcate la categoria 92 de kg, sportivul reghinean, Răzvan Oprea a suferit o descalificare fiindcă i-a aplicat o lovitură la ceafă adversarului său Daniel Câmpean de la Ring Box Târgu-Mureș, după fluierul arbitrului, care l-a trimis la podea. Arbitrul i-a dat meci pierdut înainte de limită pentru lovitură interzisă.

Anton Gabor


Declarații oficiali:


 

Viorel Nedelcu (arbitru AIBA )


Viorel Nedelcu ,,Meciurile au fost mai frumoase ca anul trecut sportivii au fost mai valoroși, mai bine pregătiți și competiția s-a ridicat la un nivel bun spre foarte bun. În rest, ce să spun ? respect și prețuire pentru că promovați acest sport al oamenilor curajoși și hotărâți și la Reghin fiindcă noi cei din lumea sportului cu mănuși ne dorim să obținem rezultate cât mai bune pentru sportul românesc” a declarat Nedelcu Viorel, arbitru AIBA continental, fost campion național, vicecampion balcanic și vicecampion european în perioada 1974-1977. Viorel Nedelcu a boxat în cariera sa la C.S. Farul Constanța, Clubul Sportiv Rapid, C.S. Dinamo București și Clubul Sportiv al Armatei Steaua, a ajuns pentru o scurtă perioadă antrenor de box la Câmpina și de 44 de ani arbitrează competiții de box.


Mircea Ovidiu Mihai (organizator și președinte Club Sportiv Bad-Boy)


Mircea Ovidiu Mihai,,Prin această competiție pot spune că am aniversat Centenarul Marii Uniri prin meciuri de box între Republica Moldova și România sub sloganul: uniți prin sport!. Totodată, spectatorii prezenți la turneu, au avut parte de cele mai frumoase meciuri de box pe care le-a văzut Reghinul în ultimii ani. Am spus-o și o mai spun: prin aceste  competiții vreau să readuc strălucirea boxului de altădată a acestui municipiu” a declarat Mircea Ovidiu președinte al Asociației Club Sportiv Bad Boy.

Mircea Ovidiu Mihai, în ultimii ani a devenit cel mai puternic promotor al boxului local, a arătat că se poate și la Reghin o gală a sportului cu mănuși să devină una de tradiție. Clubul Sportiv de Box condus de reghinean pregăteşte un grup de 27-30 copii care au talent şi potential.

 


Clubul este afiliat la Federația Română de Box și are un parteneriat cu Clubul ”Ring Box Târgu-Mureș”. Prin antrenamente zilnice, prin participarea la diferite gale, prin stagiul comun cu boxerii reghineni, se urmăreşte șlefuirea tinerelor talente în vederea participării la campionatele naţionale de anul viitor. Scopul propus de Mircea Ovidiu Mihai este câştigarea unor titlurilor naţionale de campion al României.

O parte din lotul CS Bad Boy Reghin

 

Untitled 1

Mircea Ovidiu Mihai oferind indicatii unui boxer


viselenuautermenlimita.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *