ÎPS Irineu îi apreciază pe preoții din familia Chiorean, pentru activitatea duhovnicească

0

 

În Duminica a cincea din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din municipiul Reghin. Ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din cartierul Făgăraș, păstorită de preotul Vasile Cătălin Chiorean.


La finalul Sfintei Liturghii episcopul a făcut o mărturisire de suflet în fața a peste 200 de credincioși declarând că îi cunoaște pe frații Chiorean, fii preotului pensionar Vasile Chiorean: Claudiu-Dorin și Vasile-Cătălin de pe vremea când erau elevi în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj – Napoca și le înmâna anual premiul I iar apoi i-a reîntâlnit în calitate de studenți bursieri eminenți la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj.


,,Azi, preotul Vasile și părintele profesor și inspector școlar, Claudiu sunt slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române distinși, cu o cultură aleasă, un caracter moral superior, și o râvnă apostolică cu totul excepțională.  Nu pot decât să îi felicit, iar pe dumneavoastră să vă îndemn să îi iubiți, să strângeți rândurile în jurul sfințiilor lor, să vă lăsați călăuziți spre pășuni verzi și spre izvoare de apă vie, pentru că Dumnezeu lucrează minunat prin acești preoți, care sunt crainicii cerului și ambsadori ai iubirii lui Dumnezeu în această lume supusă devenirii și morții. Sunt încântat de modul în care își îndeplinesc misiunea în plan păstoresc și gospodăresc”, a precizat în încheiere ÎPS Irineu al Alba-Iuliei. (R.M.)

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *