LA MULȚI ANI, MARCEL NASTE O PERSONALITATE A TIMPULUI SĂU!

0

Distinsului prieten, artist Marcel Naste, fost consilier în cadrul Direcției de Cultură și Patrimoniul Național Mureș, fost director al Casei de Cultură ,,George Enescu” și actual șef birou al Casei de Cultură ,,Dr. Eugen Nicoară”, la împlinirea a 38 de ani de viață, îi dorim multă sănătate și numai bucurii alături de cei dragi. Felicitări pentru munca pe care o depui, viaţă lungă, succese, proiecte îndrăznețe, distincții și cât mai multe recunoașteri în slujba culturii reghinene!


Marcel Naste este un artist plastic din noul val de de pictori, cu valoare depusă care și-a câștigat un loc de cinste în panteonul cultural reghinean, care a început o revoluție culturală la Reghin, după ce a devenit director al Casei de Cultură ,,George Enescu”, și care în câțiva ani a ajuns să fie o portavoce a genarației sale. Nu o spun doar eu, fiind colegi de generație, ci o spun și seniorii culturii mureșene. Au scris despre talentul artistului Marcel Naste toți începând de la regretatul scriitor Lazăr Lădaru, la seniorul Valentin Marica, continuând cu poetul și jurnalistul Nicolae Băciuț, criticul de artă și artistul plastic Vasile Mureșan și încheind cu scriitoarea Mariana Cristescu.


Binecunoscuta scriitoare, Mariana Cristescu în 2013 își începea articolul ,,De la Nichita la Marcel Naste şi înapoi” din revista de cultură <MELIDONIUM> astfel : De câtăva vreme îl studiez, pe cât posibil, pe tânărul Marcel Naste, încercând să decodific, dincolo de candoarea şi prospeţimea lui ca fiinţă pământeană, mesajele subliminale ale artei sale. Căci, dincolo de cel estetic, de cel emoţional, transpare, chiar şi unui ochi neavizat, al iubitorului de artă, glasul de dincolo de materie, glasul memoriei din pământuri, încărcat cu noduri şi semne din care îşi împleteşte scara către cer”. Subscriu la aceste cuvinte, fiindcă și eu îl cunosc și îi urmăresc activitatea de vreo 12 ani a acestui artist special și bun cunoscător al erminiilor, a picturilor bizantine și brâncovenești și recunosc că este un nume cu care ca și reghinean mă mândresc de fiecare dată când am ocazia. La Mulți Ani! Marcel Naste!

dscf2662


A consemnat Matei Robert Mihai

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *