PREŞEDINTELE VASILE POP A ÎMPLINIT 27 DE ANI DE ACTIVITATE ÎN CADRUL C.C.I. MUREŞ !

0

Ziua Internațională a Tineretului nu a fost sărbătorită doar de generația adultă de mâine din România ci și de economist-diplomatul, Vasile Pop, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, care pe 2 mai, a împlinit 27 de ani de când lucrează în cadrul C.C.I. Mureș din care 11 pe funcția de vicepreședinte și 16 ani pe funcția de președinte. Cu acest prilej, site-ul viselenuautermenlimita.ro îi transmite sărbătoritului, cele mai sincere gânduri de sănătate, respect, consideraţie şi tradiţionala urare de La Mulţi Ani!


Elevul premiant la învățătură de la Școala primară din Cașva la 11 ani a ajuns 45 de ani mai târziu președinte al Camerei de Comerț și Industrie Mureș și la 71 de ani vicepreședinte în Camera de Comerț și Industrie a României 


Vasile Pop s-a născut în 21 mai 1946 în localitatea Caşva, în familia agricultorilor Florea şi Teodora, fiind cel de al doilea băiat al familiei. Documentele vremii îl descriu ca elev model, care absolvit clasele primare în comuna natală (Cașva și Gurghiu) unde elevul pasionat de matematică și literatură obținea în  29 iunie 1957, premiul I la învățătură și primea cadou cartea ,,Casa în care înveți” scrisă de Evghenie Mar. A fost un elev silitor, dornic de învăţătură şi hotărât să își facă un rost în viață. Şi-a continuat, apoi, studiile la Liceul real-umanist Nr. 2 din Reghin și în perioada 1963-1968 a absolvit cursurile Universităţii ,,Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca secţia finanţe credit, specializare diplomat-economist. În perioada 1969-1970 şi-a efectuat perioada de stagiar la Reghin, în cadrul fabricii IUPS, (actualul IRUM – producător de utilaje agricole şi forestiere). Apoi, în urma unui concurs a ajuns la Direcţia Teritorială de Control şi Revizie Mureş în funcţia de inspector financiar, unde timp de doi ani a răspuns de judeţele Mureş şi Harghita. Din 1972, până în 1976 a îndeplinit funcţia de şef birou în cadrul Intreprinderii de Reţele Electrice Mureş. Următorii 11 ani, până în 1991 a muncit în cadrul Trustului de Construcţii Montaj Mureş ca şi contabil şef la Grupul de şantiere nr. 1 Tîrgu-Mureş şi ca director comercial la Grupul de şantiere instalaţii nr. 6 care aveau 8000 de angajați. În perioada 1983-1987 a fost delegat din partea României ca director financiar în Pakistan cu un grup de constructori români pe şantierul Lasbela din provincia Balochistan unde se construia în parteneriat cu pakistanezii, o fabrică de ciment. Acolo a învăţat limba urdu, o limbă indo-iraniană și unde timp de patru ani şi-a îmbogăţit cunoştinţele despre cultura pakistaneză şi tradiţiile din oraşul Karachi. Întors în România, la scurt timp a devenit contabil şef în cadrul Trustului de Construcţii Montaj Tîrgu-Mureş până la desfiinţarea sa când Vasile s-a angajat ca vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Tîrgu-Mureş, pe vremea când preşedinte era Nan Gheorghe. În anul 2002 a devenit preşedinte, în prezent fiind la cel de al patrulea mandat, valid până în 2019. În 2017, datorită respectului de care se bucură în mediul de afaceri din județ și din țară, economist-diplomatul Vasile Pop a fost ales în Adunarea Generală a membrilor Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), pe un mandat de 5 ani, președinte al comitetelor CCIR și vicepreședinte la nivel de reprezentare. Vasile Pop este totodată atestat ca expert evaluator, expert în lichidări de societăţi, expert organizări de firme şi atestat de CECCAR ca şi cenzor.


viselenuautermenlimita.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *