Un antreprenor reghinean desemnat de Forbes România în galeria “100 business Hall of Fame”?

0

Forbes România, cea mai puternică publicație de business din România, a realizat în numărul din luna noiembrie a anului 2018 o listă a celor 100 cele mai importante personalități de business care au marcat economia românească intitulată UN SECOL DE FORBES -Un secol de spirit antreprenorial “100 business Hall of Fame”. Printre cei 100 de antreprenori români prezentați de celebra revistă care întocmește anual și lista celor mai bogați români și topul celor mai bogați 100 de oameni ai planetei, la pagina 47 apare și un antreprenor reghinean. Este vorba de ing. Mircea Oltean, director general al Întreprinderii de Reparații Utilaje și Mecanisme (IRUM) Reghin, o societate pe acțiuni ce are obiect de activitate producția de mașini și utilaje pentru agricultură și exploatări agricole și forestiere, care anul acesta a  împlinit 65 de ani de existență.

În anul 1999 IRUM a devenit o companie cu capital complet privat, având firma SC Maviprod acționar principal și director general pe ing. Mircea Eugen Oltean. Un om de afaceri vizionar care a schimbat paradigmele business-ului după ce și-a pus inteligența matematico-logică și spiritul antreprenorial în dezvoltarea economiei românești. Bazându-se pe rădăcinile fabricii IRUM fondată în 1953 și pe vasta experiență, inginerul a extins afacerea și a devenit un excelent conducător de întreprindere. Sub conducerea acestuia IRUM a devenit cel mai important producător de tractoare din România, iar în această toamnă, Întreprinderea de Reparații Utilaje și Mecanisme din municipiul nostru a lansat, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, primul tractor 100% românesc: TAGRO, adică mai pe românește datorită familiei Oltean, ”tractorul românesc s-a întors în brazdă”


Pe 27 octombrie 2012 inginerul Mircea Oltean a fondat Clubul Rotary Reghin care acționează în spirit de prietenie pentru comunitate și în cadrul căreia a deținut funcția de președinte în anul rotaryan 2012-2013.
În data de 11 septembrie 2015 sub conducerea familiei Oltean s-a inaugurat la Reghin singurul Centru de Cercetare și Dezvoltare (iFOR ) a utilajelor agricole și forestiere cu capital românesc din țară, locul unde se formează și lucrează peste 40 de ingineri specialiști. În același an, Mircea Oltean, a lansat şi primul ziar al companiei ,,IRUM – MAVI” cotidian trimestrial independent, într-un tiraj de 1.000 de exemplare per ediţie.
În 2016, IRUM a lansat TAF 2012 G cu clește, un utilaj conceput în Centrul de Cercetare și Dezvoltare  din Reghin, un tractor forestier românesc cu performanțe occidentale, remarcându-se prin tehnologie de ultimă oră, eficiență și confort.
Momentan, Mircea Oltean face parte și din Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie Mureș, iar cele 2 firme devenite ,,branduri” (IRUM și MAVIPROD) ale familiei Oltean s-au calificat mai mulți ani la rând pe prima poziție în ,,Gala Topul Național al Firmelor din România”.

În ediția 2018 a Forbes 500, cel mai complex proiect editorial de pe piața românească dedicat promovării antreprenoriatului românesc, compania IRUM SA, deținută de familia Oltean s-a clasat pe locul 130 în lista celor mai profitabile afaceri din România cu o cifră de afaceri de 93, 6 (mil. lei), profit net 7,8 (mil. lei), cu un număr mediu 422 de angajați și total capitaluri în valoare de 103,3 (mil. lei).

Povestea de succes a familiei Oltean a fost prezentată luna aceasta, pe postul de televiziune DIGI 24 care a difuzat pe 3 decembrie 2018 un reportaj documentar, filmat la Reghin intitulat ,,TRACTOARE ROMÂNEȘTI, IRUM, Violeta, Andrei și Mircea Oltean”, în cadrul campaniei Romania Fast Forward realizată de jurnalistul Sergiu Voicu. Inginerul Mircea Oltean, soția și fiul său au povestit în cadrul emisiunii cum au cumpărat o fabrică care avea datorii față de Stat mai mari decât prețul de achiziție, cum au ajuns să impună standarde impecabile într-o fabrică care era pe punctul să devină o ruină și nu în ultimul rând cum au reușit să o ridice în eșalonul celor mai puternice companii românești care azi exportă tractoare în toată lumea.

Totodată în cursul acestui an, Mircea și Violeta Oltean au sponsorizat apariția cărții ,,Contribuții la Monografia Comunei Solovăstru” scrisă de profesorii Petru Șerbănuț și Ioan Baciu demonstrând că banii nu i-au schimbat și nu și-au renegat niciodată rădăcinile de fii ai satului Jabenița, comuna Solovăstru.  


viselenuautermenlimita.ro 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *