Un reghinean luptă în ringul campionatului mondial de karate kyoukushin 2017

0

Tânărul reghinean Alin Suciu Mihai care în urmă cu 8 ani lupta în circuitul super kombat momentan face parte din lotul național României care va reprezenta țara la Campionatul Mondial de karate Kyoukushin care se va desfășura în în weekend, în Sala Transilvania din Sibiu. Lotul României are la categoria supergrea + 90 kg pe Dorin Mărgărint din Arad și pe Alin Suciu Mihai din Reghin care speră să aducă o medalie României. Acesta practică artele marțiale de 14 ani și momentan este administratorul Clubului de arte marțiale ,,David Reghin“. ,,Sunt onorat să particip la acest campionat mondial sunt într-o formă de zile mari m-am antrenat mult pentru acestă provocare am ajuns la o condiție fizică de care sunt mândru și sper să fac o imagine bună. Nu dau pronosticuri dar vă garantez că voi dai tot ce am mai bun în mine la acest campionat mondial să ajung pe podium și sper să fac reghinenii și românii mândri de prestația mea“ a declarat sportivul pentru site-ul „viselnuautermenlimita.ro”.

IFK ROMÂNIA a primit votul necesar pentru a organiza pentru prima data ca țara noastră să fie organizatoarea unui Campionat Mondial de Karate Kyokushin. Până în prezent și-au anunțat prezența un număr de 400 de sportivi din 40 de țări se vor întrece în zilele de 27-28 mai la Sibiu. Este vorba de juniori și adulți care s-au înscris la una dintre categoriile competiției, aceștia urmând să reprezinte 70 de echipe din 14 organizații internaționale.

Spectatorii pot cumpăra bilete pentru Campionatul Mondial de karate kyoukushin, care va avea loc în weekend, în Sala Transilvania din Sibiu, cu prețuri cuprinse între 20 și 30 de lei, au anunțat organizatorii.
Campionatul Mondial de karate kyokushin debutează sâmbătă, 27 mai, la ora 10,00. Până la ora 19,00 vor avea loc meciurile de calificare la toate categoriile. O rundă durează 2 minute, iar în caz de egalitate luptătorii vor mai avea la dispoziție o rundă suplimentară. Duminică, în cea de-a doua zi a campionatului, programul începe de la ora 10,30, cu meciurile finale, care se desfășoară în runde de câte 3 minute. Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, la ora 18.00.

Kyokushinkai este un stil de karate creat de maestrul Masutatsu Oyama, care a urmărit o creștere palpabilă a eficienței luptei. Deși a fost corean de origine acesta a fost adoptat de poporul japonez ca o figură marcantă a karate-ului lor național. Kyokushinkai implică un antrenament dur și cere o condiție fizică remarcabilă. Este declarat cel mai dur stil de karate. „Kyokushin (Kyokushinkai) este un stil de karate de tip full-contact și knock-down. Este considerat a fi cel mai dur și mai consistent stil de karate din lume, un sport care implică un antrenament dur, disciplină, o condiție fizică remarcabilă și dorința permanentă de autodepășire. Una dintre principalele dorințe ale Federației Internaționale de Karate este de a duce stilul Kyoukushin la Jocurile Olimpice”, potrivit organizatorilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *