Rugăciunile și amintirile plăcute sunt ceea ce avem pentru a comemora viața celui care a plecat dintre noi atât de fulgerător fără să avem timp să ne luăm rămas bun.

Ioan Bândilă Mărceanu a fost un crainic al înţelepciunii trecut prin multe furci caudine care şi-a depăşit condiţia umană şi care şi-a împlinit misiunea spirituală pe acest pământ. Un român adevărat căruia i-a fost dragă ţara şi obiceiurile strămoşeşti şi care obişnuia să spună că „patria este cana de cristal de la izvorul vieţii ce trebuie purtată neştirbită, intactă şi curată, transparentă, bună, albastră şi …acasă”.

Un om de cultură rarisim, reporter, actor, scriitor, redactor, poet, taragotist, colecţionar şi nu în utimul rând un membru devotat al ASTREI Reghin.

Domnule Bândilă ai fost şi vei rămâne în sufletul meu un coleg de breaslă cu totul aparte, un om cu suflet frumos despre care am scris atâtea articole de presă şi datorită unuia dintre ele ai ajuns să fi invitat la o televiziune naţională să îţi cunoasă toată România povestea vieţii.

Păstrez şi acum fotografia în care ne-am schimbat pălăriile după spectacolul meu de debut ca şi prezentator din Casa de Cultură a Tineretului la „şueta între generaţii” realizată împreună cu Sorina Bloj. Au urmat apoi multe întâlniri şi dezbateri, şedinţe, lansări de carte, adunări ale Casei de Ajutor Reciproc, festivaluri, întâlniri la cafea, convorbiri telefonice şi chiar un Revelion… Am discutat atâtea şi totuşi au rămas atât de multe lucruri nespuse…

Am pierdut un OM adevărat din toate punctele de vedere. Un om bun, sufletist şi înţelegător. Un om care mereu a făcut tot posibilul să îi ajute pe cei din jurul lui…

Eu cred că oamenii care ne sunt dragi nu mor niciodată, ci merg să mai petreacă un timp prin alte galaxii, să ne lumineze gândul şi paşii, de acolo de sus.

Fie că dragostea familiei și a prietenilor să reprezinte sprijinul de care aveți nevoie în aceste zile de mare durere sufletească. Cele mai sincere condoleanțe familiei!

Dumnezeu să-i aşeze sufletul său bun în lumea celor drepţi !

A consemnat Matei R. Mihai 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *