AVEM 2112 FIRME CU PROFIT DE PESTE UN MILION DE LEI ÎN JUDEŢUL MUREŞ !

0

EDIȚIA A XXIV-A TOPULUI FIRMELOR ORGANIZATĂ DE CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE MUREȘ ȘI-A DESEMNAT CAMPIONII AFACERILOR DIN JUDEȚ. GALA CARE PREMIAZĂ CELE MAI BUNE FIRME DE PESTE DOUĂ DECENII, S-A DESFĂȘURAT ÎN ACEST AN ÎN 2 NOIEMBRIE, LA RESTAURANTUL-HOTEL ,,BUSINESS”, DIN TÎRGU-MUREȘ ÎN PREZENȚA A PESTE 220 DE REPREZENTANȚI AI FIRMELOR, CARE AU FOST APLAUDAȚI PENTRU REZULTATELE FINANCIARE OBȚINUTE ÎN ULTIMUL AN DE ACTIVITATE.


Gala organizată de Camera de Comerț și Industrie Mureș în colaborare cu Primăria Târgu-Mureș Gala a fost un moment special, un prilej de sărbătoare de bilanț al investițiilor, a reușitelor comunității de afaceri din județ alături de antreprenori și parteneri. Moderatorul evenimentului a fost Anca Mihaela Giugiu, absolventă de institut de teatru care momentan deține funcția de șef Departament Relații Externe din cadrul C.C.I. Atmosfera muzicală a fost întreținută de formația Classis din Cluj-Napoca care au readus în actualitate atmosfera și eleganța muzicii aristrocratice. Pe scena, evenimentului a mai evoluat și binecunoscuta și îndrăgita prim-soprană Daniela Vlădescu. O voce a muzicii lirice românești care continuă să strălucească, fostă solistă a Operei Române din București și în prezent solistă a Teatrului Național de Operetă ,,Ioan Dacian” și director general al Teatrului Național de Operetă și Balet ,,Oleg Danovski” din Constanța.
Topul a fost realizat pe baza bilanțurilor depuse la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Mureș a celor 16.321 de societăți comerciale, cu 299 firme mai mult decât la ediția precedentă, dintre care 2634 s-au situat pe primele 10 locuri, grupate pe domenii de activitate și pe clase de mărime, adică cu 139 de firme mai mult decât în 2015.


Singurul clasament real este clasamentul întocmit de Camerele de Comerț și Industrie din România în temeiul Legii 335/2007


 

DSCF4292Președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș, Vasile Pop a precizat în discursul său că în Topul firmelor sunt 748 de firme care se află pe locul I ,,Dintr-un total de 16.321 de firme care au depus bilanțurile contabile la Finanțele Publice s-au analizat și ați ajuns premianți iar noi vă felicităm. Dar, situația aș vrea să v-o descriu în felul următor. Din 16.321 de firme activate, au doar 12.000, din cele 12.000 de firme, un număr de 3.000 de firme au deficit, nu profit, doar 9.000 de firme au măcar un leu profit. Și, dacă analizăm și mai departe, cu o cifră de afaceri, peste 1 milion de lei avem doar 2112 firme, deci nu stăm stare excelentă și totuși chiar și așa județul nostru ne aflăm peste media pe țară. Noi am respectat exact metodologia elaborată prin Legea 335 din 2007, Legea Camerelor de Comerț și Industrie, am avut la bază cei cinci indicatori.(cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat), de aceea vreau să vă spun cu această ocazie să nu mai dați curs la tot felul de fițuici, care vă situează pe locul I și vă vin în poștă. Singurul clasament real este clasamentul întocmit de Camerele de Comerț în temeiul Legii 335/2007” a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș.


Vă sunt recunoscător pentru că sunteți pilonii acestei societăți, și întradevăr, fără dumneavoastră nu știu ce am face chiar și noi


Din partea autorităților județene a fost prezent la eveniment Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș

DSCF4300

,, Cred că ne-am adunat cu toții astăzi aici în primul rând să vă recunoaștem meritele. Și cu această ocazie dați-mi voie să vă mulțumesc pentru activitatea pe care ați depus-o în acest an și în anii bineînțeles și în precedenți pentru a vă menține nivelul de trai la cel actual, pentru a menține economia și societatea chiar dacă este fragedă, dar cred că dvs. v-ați adus aportul cel mai mare în a menține această stare. Într-adevăr vă sunt recunoscător pentru că sunteți pilonii acestei societăți, și într-adevăr, fără dumneavoastră nu știu ce am face chiar și noi. Activitatea în companii, în societăți private știm foarte bine că nu este ușoară și, credeți-mă, asta o spun acum ca și președinte, dar și ca un fost antreprenor…Deci vă recunosc meritele și chiar vă mulțumesc și cred că într-adevăr dvs. trebuie să depuneți eforturi foarte mari și noi din cei din administrația publică județeană și cea locală trebuie să vă venim în sprijin și consider că cel mai important lucru este să încercăm să vă creem condiții, cât mai bune ca activitatea dumneavoastră să fie cât mai ușoară și cât mai profitabilă. Când spun condiții mă refer la infrastructură pentru care noi anul acesta am depus eforturi deosebite și probabil ați citit prin ziare că deja la Aeroportul Transilvania se lucrează foarte intens sau depus foarte multe proiecte de finanțare și pe Programe Europene și pe Programe Guvernamentale din care sperăm să avem și reușite. Totodată aș dori să vă reamintesc că și turismul este una dintre cele mai importante activități economice din județ, reprezintă un fenomen economico-social , un promotor al globalizării și un factor al dezvoltarii durabile. Motiv pentru care am încercat să pornim promovarea acestui județ participând la mai multe târguri de turism la Chișinău, Budapesta, București și vom continua printr-o asociație de turism nou creată și să acoperim cât mai multe țări din care să putem aduce cât mai mulți turiști în zonă și în județul Mureș. Este foarte important să vă avem ca parteneri și doresc să vă spun că în mine veți avea întotdeauna un partener și ceea ce depinde de mine, sigur o să încerc să vă ajut cu ceea ce îmi permite legea și funcția pe care o ocup”.


Am întâlnit aici oameni extraordinari, antreprenori adevărați ca și în Elveția, care nu au grijă doar de buzunarul lor ci și de sănătatea și bunăstarea muncitorilor


Următorul invitat la cuvânt a fost un oaspete cu sânge albastru , Alteța Sa prințul Dimitrie Sturdza care dincolo de faptul că a înființat brandul elvețian de cosmetice „Déesse” și că este un business man galant, rămâne o legendă a sportului și un ambasador al istoriei, culturii și spiritualității românești.

DSCF4309
”Am venit din Elveția, o țară extraordinar de bine organizată, dar am o casă și pe Valea Gurghiului și nu vă puteți imagina cât de mult îmi place aici dar bineînțeles că mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Mi-a făcut o foarte mare plăcere să îl aud pe domnul președinte al Consiliului (Județean) vorbind despre aeroport, aș mai vorbi și despre autostradă și despre transportul feroviar. Nu putem să rămânem o enclavă în România fără autostrăzi, fără aeroport, fără trenuri. Când s-a închis aeroportul a fost o lovitură pentru voi toți, eu sunt pensionar, vânător, turist dar pentru voi a fost foarte rău. Am văzut că autostrada se face, fiind moldovean, tare mi-ar plăcea ca județul Mureș să deschidă drumul și spre Moldova, să fie autostradă. Gândiți-vă bine că nu e un kilometru de autostradă în Moldova și când văd în drumurile mele, camioanele care vin peste munți spre Ungaria ca să facă export, acest lucru doare la suflet.
Am întâlnit aici oameni extraordinari, antreprenori adevărați ca și în Elveția, care nu au grijă doar de buzunarul lor ci și de sănătatea și bunăstarea muncitorilor care muncesc cu ei. În Elveția sunt oameni foarte bogați, dar s-au ridicat cu toții împreună, și cei care munceau au primit apartamente la prețuri bune, fefuri bune, cât s-a putut și iată ceea ce a devenit. Elveția este o stâncă, nu are nici o resursă naturală în afară de apa care cade, dar au reușit prin chimie, producția de componente pentru industria auto, mecanică. Dar cum am văzut ca s-a dezvoltat județul Mureș în ultimii ani, eu cred că nu o să mai plece tinerii în Anglia, Germania, Austria, Spania, poate că o să rămână aici pentru a ajuta să facem din Mureș județul județelor din România și un exemplu pentru Europa.


Ne-ar face bine o reducere a birocrației și cred că suntem cu toți de aici animați de a fi corecți


A urmat la cuvânt și o reprezentantă a sexului frumos și a mediului de afaceri mureșean Dr. Adriana Gomotîrceanu director general al Centrului Medical Topmed

 

”Pentru mine este o surpriză. Mă bucur să particip deja în al 8-lea an la petrecerea ocazionată de Camera de Comerț Mureș și o consider o întâlnire binevenită pentru că ne putem cunoaște, putem stabili noi relații, noi prietenii și relații de colaborare care sunt atât de importante pentru noi toți. Cred că este important deasemenea ca rezultatele bune să fie marcate în fiecare județ, suntem angrenați într-o muncă din ce în ce mai obositoare, munca de zi cu zi, de uzură morală, cred că ne-ar face bine tuturor o reducere a birocrației și cred că suntem toți cei care suntem animați de a fi corecți, de a dezvolta ceea ce am reușit până acum și de a duce mai departe cu toții spre mai bine starea acestui județ… Suntem din ce în ce mai îngrijorați că avem probleme din ce în ce mai mari cu forța de muncă, din discuțiile pe care le am și cu alți administratori de firme, avem o problemă ar trebui să facem ceva ca să ne reținem tinerii în țară și să îi motivăm pentru că numai așa cu forțe proaspete vom putea merge înainte”.


Lecție de economie fără perdea! marca Nicolae Bâzgan


Printre reprezentanții oamenilor de afaceri din județul Mureș care s-au înscris la cuvânt s-a numărat și Nicolae Bâzgan un ”rebel fără pauză” în producția județului Mureș. Un conducător în fabrica HORA SA de mai bine de cinci decenii, fără egal care declara anul trecut într-un interviu pentru site-ul ,,viselenuautermenlimita.ro”, că fabrica care o conduce exportă piese de peste 5 milioane de dolari anual.

DSCF4324

 

,,Am venit aici ca să expun câteva din simțămintele mele care cred că se regăsesc și în sufletul dumneavoastră, chiar dacă nu aveți curaj să le exprimați public. Eu am fost conducătorul Fabricii de Instrumente Muzicale și sunt încă de peste 50 de ani. În acești cincizeci de ani am reușit să facem din fabrica de la Reghin cea mai mare fabrică de instrumente de muzicale din Europa. Poate puțini o știți cheia acestui succes se datorează așa după cum au remarcat și câțiva din antevorbitorii mei în organizare, seriozitate și respectarea legilor, rele, bune cum au fost. Înainte de 1989 am fost mereu fruntași în întrecerea socialistă după 89 suntem mereu fruntași în Top. Vreau să vă spun că mediul de afaceri ce e în momentul de față trece prin mari încercări, în primul rând din lipsa forței de munca bine calificată și serioasă. Noi am avut o experiență destul de tristă cu o doamnă ministru care a desființat școli profesionale, a desființat licee industriale și a transformat învățământul superior într-un învățământ de trei ani. Toate acestea se regăsesc acum în greutățile pe care acum le avem în căutarea forței de muncă. Mai mult populismul care l-au afișat și îl practică toți guvernanții nu face altceva decât să ne pună o piedică în dezvoltarea noastră economică. Vreau să arăt că lipsa investițiilor publice sau suma necesară dezvoltării, făcută de Statul Român este sub limitele bunului simț. Se preferă să se crească salariile la bugetari într-un mod neobișnuit și, mai ales, la bugetari se crește și numărul lor. Ori se știe clar că bugetarii nu fac plusvaloare, aceasta este iarăși o mare greșeală care o fac toate guvernele care se perindă la conducere. O altă mare greșeală este haosul legislativ, jucăm un fel de alba-neagra, azi este o lege mâine nu mai este. O lege se completează peste noapte cu tot felul de instrucțiuni și amendamente pe care nu le știm și, evident le putem încălca. Eu sper că cine a avut urechi să audă a auzit și sper ca prin atitudinea noastră trebuie să ne impunem în fața guvernanților și trebuie să creem un mediu de afaceri mult mai prietenos, mult mai productiv, ca să putem într-adevăr, progresa”.


C.C.I. recompensare și promovare a elitei mediului de afaceri mureșean 


DSCF4381După discursurile oficialităților evenimentul a continuat cu premierea propriu-zisă a celor mai buni dintre cei mai buni oameni de afaceri din județ pe anul 2016 care se regăsesc și în Topul Firmelor Județului Mureș, întocmit de Camera de Comerț și Industrie Mureș. Gala de premiere a fost deschisă de prezentatoarea Anca Mihaela Giurgiu cu următorul mesaj ,,O fericire câștigată ușor nu poate dura mult timp”, spunea scriitorul Gabriel Garcia Marquez, cei prezenți în această seară știu la Gala Topul Firmelor știu cât de greu se câștigă fericirea performanței, profesionalismul, inteligența, dinamismul și, mai ales, perseverența fiind atuurile prin care ați atins succesul în afaceri. Societăților care au ajuns în acest an, pentru prima dată, la performanța de a intra în Topul Firmelor le urăm un călduros bun venit și le dorim să se bucure cât mai curând de o dublă premiere, obținând și un trofeu de excelență”. După care campionii businessului mureșean au fost strigați la microfon și invitați să își ridice trofeele care au fost oferite de către Vasile Pop, președintele Camerei de Comerț și Industrie Mureș și cei doi vicepreședinți: Johann Hermann și Radu Pescar.

Componența Comisiei Județene a rezultatelor obținute prin prelucrarea automată a datelor pentru ,,Topul Firmelor din Județul Mureș,, a fost formată din Vasile Pop (Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Mureș), Steluța Maria Bățagă (Director executiv – Camera de Comerț și Industrie Mureș), Anca Mihaela Giurgiu (Șef Departament Relații Externe – Camera de Comerț și Industrie Mureș), Victor Manolache (Consilier președinte – Camera de Comerț și Industrie Mureș), Dr. Dorin Florea (Primarul Municipiului Târgu-Mureș), Iren Deneș (Șef Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mureș), Ioan Matei (Director executiv – Direcția Județeană a Statistică Mureș), Dănuț Ștefănescu *(Director executiv – Agenția pentru Protecția Mediului Mureș) și Remus Bența (Președintele Patronatului UGIP Mureș). Desigur, nu putem menţiona toate companiile prezente în Topul firmelor, deoarece numărul lor este de ordinul miilor. Însă, vă prezentăm lista societăților comerciale clasificate timp de 5 ani pe locul I în Top și care au fost premiate de C.C.I. cu diplome și trofee de excelență. Lista cuprinde anul acesta 115 firme care asigură constant bani la bugetul local și au o cifră de afaceri de invidiat:

1. AAGES SA
2. ADMINISTRATOR IMOBILE ȘI PIEȚE SRL
3. AESCULAP PROD SRL
4. AGROSPRINT SRL
5. ALIAT AUTO SRL
6. ALLCOLORS SERV SRL
7. ALLSTAR PROD SRL
8. ANVICO SA
9. ALUNIȘ SRL
10. AZOMUREȘ SA
11. BALINT TRANS SRL
12. BALNEOCLIMATERICA SA
13. BSG SECURITY SRL
14. BUCIN MOB SRL
15. CASTEL VINUM SRL
16. CEFMUR SA
17. CIE MATRICON SA
18. CIS GAZ SA
19. CITADIN PREST SA
20. COM IMPEX DALIN SRL
21. COMPANIA AQUASERV SA
22. CONTRANSCOM CONSTRUCȚII BENȚA SRL
23. COTRACO ROM SRL
24. CROMATIC TIPO SRL
25. CUVÂNTUL LIBER SRL
26. DAFCOCHIM SRL
27. DAW BENȚA ROMÂNIA SRL
28. DEPOMUREȘ SA
29. DURKOPP ADLER SRL
30. DELGAZ GRID S.A.
31. E.ON ENERGIE ROMÂNIA S.A.
32. E.ON ROMÂNIA SRL

Camera de Comert 2017

33. CENTRUL MEDICAL TOPMED SRL
34. CERAGRIM SRL
35. CHARTER TRANS AIR AGENCY SRL
36. ELECTROMECANICA SCM
37. EXPERT COMPANY GROUP SRL
38. FAREL IMPEX SRL
39. FARMACEUTICA B&B
40. FOMCO PRODIMPEX SRL
41. GEDEON RICHTER ROMÂNIA S.A.
42. GEIGER TRANSILVANIA SRL
43. GHIOCHELUL COM SRL
44. GLIGA COMPIMPEX SRL
45. GLIGA INSTRUMENTE MUZICALE SA
46. GRAND SA
47. GST AUTOMOTIVE SAFETY RO SRL
48. HERLITZ ROMÂNIA SRL
49. HIRSCHMANN ROMÂNIA SRL
50. HOCHLAND ROMÂNIA SRL

 

DSCF4400
51. HORA S.A.
52. IMPRESS SRL
53. INDLACTO MUREȘ SRL
54. INDRA IMPORT EXPORT SRL
55. INSTA GRUP SRL
56. IRUM SA
57. E.ON SERVICII SRL
58. ELDI BRUTĂRIA SRL
59. ELECTRO ORIZONT SRL
60. KASTAMONU ROMÂNIA S.A.
61. KERN LIEBERS CARPATIA SCS
62. LAROM IMPEX SRL
63. MALU SERV SRL
64. MAVIPROD SRL
65. MEDIAMARKETING SRL
66. MONOSUISSE RO SRL
67. MUREȘ HIDRAULICI SRL
68. MURI BENZ OIL SRL
69. NAKITA PROD COMPIMEX SRL
70. NETT FRONT SRL
71. NICODENISS TRANS SRL
72. OLTEAN PRODLEMN SRL
73. OPREA AVICOM SRL
74. OPTICA OPTOFARM SRL
75. ORMATIN MUR MATERIALE RECUPERABILE SRL
76. ORTOPROFIL PROD ROMÂNIA SRL
77. PACOVIS ROMÂNIA SRL
78. PALAS COM SRL
79. PEG PEREGO SRL
80. PLASMATERM SA
81. PONDEROSA COMPANY SRL
82. PRESTIGE 2000 SRL
83. PRIMACOM SRL
84. PRIMER ELECTRO SRL
85. PROCAM SRL
86. PROFITEC SRL
87. PROMARK TRADE SRL
88. RAM UNION SRL
89. RECYCLING PROD SRL

DSCF4397
90. RENANIA TRADE SRL
91. ROMCHIM SRL
92. ROMFLAG SRL
93. ROTECOM SRL
94. SABION ELEN SRL
95. SANDOZ SRL
96. SEFAR SRL
97.SEMTEST –BVN S.A.
98. SICERAM S.A.
99. SILVANA SRL
100. SILVAUR IMPEX SRL
101 SOCOT SA
102. SUMEL ELECTROMUREȘ PRODUCȚIE SRL
103. SUMEL ELECTROMUREȘ SRL
104. ȘURUB TRADE SRL
105. SVT ELECTRONICS SRL
106. THEREZIA PRODCOM SRL
107. TIGER SECURITY SRL
108. TOPMED SRL
109. TORDAI HAIR-COSMETICS SRL
110. TRANSPORT LOCAL SA
111. TRIPLAST SRL
112. VIESSMANN TRANSILVANIA SRL
113. VITAFOAM ROMÂNIA SRL
114. VIVA COM SRL
115. VOIAJOR SRL


Cine au fost femeile manager de succes premiate cu diplome de onoare ?


Femei Manager de Succes

La gala din acest an au fost nominalizate de Comisia Județenă de validare a rezultatelor obținute prin prelucrarea automată a datelor pentru ,,Topul Firmelor din Județul Mureș” și 15 femei la categoria ,,Femei Manager de Succes” care au fost distinse cu Diplome de Onoare, dintre care 10 reprezentante ale sexului frumos au fost din Târgu-Mureș și 5 din Reghin (datorită faptului că femeia de afaceri Claudia Pescar este născută în Reghin deși acum are afaceri în Târgu-Mureș) :

1. RODICA BÂNDILĂ (Viva Com SRL) – Târgu-Mureș
2. LUCIA BUCIN (Bucin Mob SRL) – Reghin
3. LAVINIA DANA CHELĂRESCU (Gedeon Richter România SA) – Târgu-Mureș
4. MANUELA DEGERAT (Justice Security Services SRL)
5. JENICA FĂRCAȘ (Silvana SRL) – Târgu-Mureș
6. MONICA GENCSI (Robex SRL) – Târgu-Mureș
7. Dr. ADRIANA GOMOTÎRCEANU (Centrul Medical Topmed SRL) – Târgu-Mureș
8. FLOAREA GOVIER (G&M Internațional Instalații SRL) – Târgu-Mureș
9. MARIA HUPRICH (AUTODOMUS SRL) – Reghin
10 . ELENA MAILAT (Prestige 2000 SRL)
11. MIRELA MOSCVICIOV (Anvico SA) – Târgu-Mureș
12. VIOLETA OLTEAN (Maviprod SRL) – Reghin
13.CLAUDIA PESCAR (GRAND SA) – Târgu-Mureș
14. IOANA POP (Ghiocelul Com SRL) – Reghin
15. ANICA TEGLAȘ (Rotecom SRL) – Târgu-Mureș

viselenuautermenlimita.ro 


Conținutul website-ului www.viselenuautermenlimita.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea materialelor noastre, vă rugăm să contactați administratorul site-ului pe adresa de e-mail: roberto_zizi@yahoo.com.


 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *