Cine cunoaşte această familie de evrei din Reghin ?

0

Această fotografie a unei familii de evrei din Reghin ce datează din anul 1938 a fost realizată de fotograful Georg Heiter în studioul său din oraş din strada Mihai Viteazul. Nu ştim dacă fata din imagine şi părinţii ei au supravieţuit Holocaustului dar ştim cu siguranţă că au fost deportaţi la data de 4 iunie a anului 1944 din Ghetoul Reghin, din strada Dedradului spre o destinaţie necunoscută atunci de către cei 3.149 de evrei din Reghin, Toplița, Ciuc și localitățile: Beica de Jos, Cașva, Gurghiu, Fărăgău, Pogăceua, Răstolița, Deda, Deda-Bistra, Ruşi-Munţi sau Suseni, ş.a.m.d.
Mulţi evrei credeau că vor fi duşi în lagăre de muncă din vestul Ungariei unde vor fi trataţi ca oameni în realitate au fost deportați în vagoane de animale fără identitate spre lagărele de exterminare naziste din Auschwitz-Birkenau de unde s-au mai întors foarte puţini.
Fie ca toată compasiunea din inima mea să ajungă peste sufletele celor chinuiți, torturați, despărțiți şi ucişi fără milă ! Să mângâie gândurile îndurerate şi spaima de moarte! Să vindece pentru totdeauna frica, chinul şi disperarea!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *