Cora revelația anului 2016, s-a calificat la Cruft’s, cel mai vestit concurs chinologic din lume!

0

 

mastiff
La doar 9 luni de viață Cora a câștigat titlul de Campioană a României la frumusețe

Așa cum aminteam săptămâna trecută în articolul ,,Câinii de lux ai lui Tudor Sălăgean au luat crema medaliilor din circuitul canin național și internațional,, administratorul canisei ,,Lion Dog Guard,, și-a înscris în concursul ,,Dracula Dog Show,, de la Târrgu-Mureș, doi câini Cora o femelă din rasa Mastiff Tibetan și pe veteranul Rony din rasa Cane-Corso. Tudor Sălăgean s-a dovedit din nou foarte inspirat și de această dată. Câinii acestuia i-au adus la finalul celor două zile de concursuri peste 20 de titluri. Dacă Rony de data aceasta obținut 6 titluri de Excelent 1 la clasa campioni, Cora a obținut 18 titluri.


Cora un Mastiff cu adevărat coborât din legende


 

Cora este o femelă din rasa Mastiff Tibetan cu un genetic aproape perfect, are 80 de cm înălțime și 70 de kg și te duce cu gândul în ţinuturile sale de origine, în îndepărtatul Tibet, unde acest vajnic gardian este încă folosit la paza turmelor, a caselor şi a templelor. Prezența Corei nu are cum să treacă neobservată, nici pe stradă și nici în ringul de concurs, ea fiind un exemplar parcă coborât din legende, pe care lumea o privește uimită, ca pe o apariţie din alte timpuri. La 9 luni câțelușa și-a adjudecat titlul de campioană de România iar la 1 an și 6 luni, este revelația anului 2016. Rasa din care face parte Cora, este una dintre cele mai vechi rase de câini din lume, iar cercetătorii consideră că acest câine deosebit se află la originea majorităţii câinilor de talie mare şi de tip „dog” sau mastiff. Mastifful Tibetan a devenit o comoară în Republica Populară Chineză, fiind un simbol al avuției, milionarii tibetanii preferă să investească banii grei în astfel de câini decât să își cumpere diamante, imobiliare sau mașini de lux.

20160907_210239
Cora, un Mastiff Tibetan mai scump decât o mașină de lux

Concursul canin ,,Dracula Dog Show,, de la Târgu-Mureș, desfășurat în 3-4 septembrie din Târgu-Mureș, în Parcul Municipal și Cetatea Medievală, a fost ocazia perfectă pentru femela, omului de afaceri ca în 2 zile de competiții să obțină 18 titluri prestigioase de campionat și o calificare pentru Cruft’s, ediția 2017 (cel mai vestit concurs chinologic din lume, organizat anual în Marea Britanie). Competiția din weekend-ul trecut, a cuprins 4 concursuri C.A.C. ( Certificat d’aptitude au Championnat) și 2 concursuri CACIB ( Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté), la care Cora a obținut 6 titluri Excelent 1, 6 titluri ,,Best Femele,, 6 B.O.B-uri și un titlu de Campion pe România ,,Cumn Laude,,. ,,Sunt încă în stare șoc. Cora este un fenomen. Este revelația anului 2016. Nu a obținut nici un loc doi în competițiile în care a concurat. Acest câine este magnific. Are un potențial incredibil. Acum s-a calificat pentru Cruft’s și anul viitor voi merge cu ea în Marea Britanie, unde sper ca şi Regina Angliei Elisabeta a II-a, să facă cunoştinţă cu  Cora la parada care va fi organizată în cinstea Alteţei Regale,, a declarat zămbind Tudor Sălăgean.

 

 


Cora a fost adusă din Tibet de un om de afaceri din Botoșani și urma să fie vândută în India dar Tudor Sălăgean a schimbat destinul patrupedului


 

20160907_193218
Cora pozeaza în compania stapanului ei Tudor Salagean la Dracula Dog Show în Cetatea Târgu-Mureș

Cora are o poveste specială. Stăpânul patrupedului a achiziționat-o de la un om de afaceri din Botoșani care între timp a părăsit România pentru a se stabilii în S.U.A., Florida. ,,Omul de afaceri de la care am cumpărat-o pe Cora m-a lăsat să aleg din 7 pui din cuib, un singur exemplar. Mie mi-a plăcut Cora dar ea era deja promisă unui viitor proprietar din India care dăduse un avans pentru ea. Eu însă am insistat și i-am spus propietarului că dacă nu îmi vinde mie această cățelușă nu îmi trebuie alt pui nici de gratis și am plecat acasă supărat,, rememorează Sălăgean. După două zile târgumureșeanul a fost sunat de stăpânul cățelușei de atunci care i-a spus că, a explicat cumpărătorului din India situația și omul a înțeles pentru că el nu intenționa să introducă patrupedul într-un circuit competițional, astfel că omul de afaceri din Târgu-Mureș a plătit aproape 5.000 de euro pentru Mastiff –ul Tibetan. Azi privind în urmă nu regretă nici o secundă pentru că acum Cora a ajuns vedeta României. Părinții femelei trăiesc în Mexic și concurează în America de Sud unde sunt vedete de televiziune invitate frecvent în show-uri și emisiuni de specialitate. ,,Acum 2 zile m-a sunat chiar din Mexic, Adolfo Lira, proprietarul părinților lui Cora, care are o canisă foarte importantă acolo. Mi-a mulțumit pentru devotamentul care îl port câinilor, m-a felicitat pentru performanțele Corei și mi-a mărturisit că datorită rezultatelor înregistrate de ea, el a reușit să vândă toți puii de la mama Corei într-un timp record,, a explicat Tudor Sălăgean.


Cora un exemplar veritabil în lumina reflectoarelor!


14183783_1061184233977398_920517127574915690_n
Tudor Sălăgean are un cult pentru câini mai rar întâlnit

La ultimul concurs, pe lângă televiziuni și oameni de presă care au venit să o fotografieze să scrie, sau să i-a cadre cu vedeta canină, au fost și crescători de câini din Gemania care au venit special pentru a o cunoaște pe Cora. Aceștia au venit în România pentru a se convinge de calitățile sale și să afle dacă fotografiile de pe facebook cu animalul sunt trucate?. ,,Când au realizat că au de a face cu un exemplar veritabil mi-au solicitat pui, însă le-am explicat că am avut atâtea solicitări încât, sunt vânduți încă dinainte de a se naște,, a declarat pentru ,,viselenuautermenlimita.ro,, stăpânul Mastiff Tibetanului. Vă reamintim că în momentul de față omul de afaceri, Tudor Sălăgean este unul dintre posesorii celor mai scumpi câini din Europa și deține 7 patrupede, din rasele Mastiiff Tibetan (Thor, Cora, Sindy și Kronos) și Cane-Corso (Rony și Tesa) care au obținut în palmares în decurs de 5 ani peste 110 trofee B.O.B. (Best of Breed).
Robert Matei

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *