De 4 ani demolăm mituri urbane din istoria clasică locală și contemporană a Reghinului !

0

Site-ul visele nu au termen limită.ro s-a născut în urmă cu 4 ani din dorința de promovare a valorilor și brandurilor locale locale, din dorința de valorificare a patrimoniului cultural, artistic și istoric în spaţiul on-line care vor materializa la final într-o Enciclopedie a Reghinului ce se adresează unui public foarte larg şi eterogen în privinţa gusturilor şi a preferinţelor. Până în prezent arhiva „VISELE NU AU TERMEN LIMITĂ” a generat peste 600 de articole (şi peste 100 de fotografii cu personalităţi locale rare) esenţiale şi relevante care acoperă informaţii actualizate de cultură generală din istoria Reghinului din domenii fundamentale (artă, filosofie, literatură, religie, ştiinţă, antreprenoriat etc.) Într-o perioadă în care metabolismul societăţii este grav dezechilibrat şi când cei mai mulţi nu sunt preocupaţi de consolidarea propriei imagini, ci cu defăimarea altora, „viselenuautermenlimita.ro” caută să-i evidenţieze pe cei care pe parcursul vieţii, printr-un efort susţinut, au reuşit să se afirme şi să reprezinte simboluri plan local, naţional şi internaţional. Am realizat o mulţime de biografii ale unor personalităţi locale, unele mai faimoase altele mai puţin cunoscute, care şi-au lăsat amprenta asupra trecutului nostru. 

Totodată printr-o muncă serioasă de cercetare în cadrul Direcţiei Judeţeană a Arhivelor Naţionale Mureş, pe baza unor mărturii a mai multor seniori ai Reghinului, cu ajutorul unor date rare obţinute din mai multe colecţii particulare de documente şi acte de familie am reuşit să  demolăm mituri urbane din istoria clasică locală și contemporană scoțând la iveală detalii șocante fără să judecăm istoria care este mai puțin importantă decât înțelegerea ei.   Ceea ce ne-am propus este să spunem adevărul chiar dacă pe alocuri este dur, crud ori sălbatic. pentru că fără adevăr nu există nici bunăstare, nici libertate nici progres! 

Am susținut o serie de cauze sociale ale comunității prin campanii de ajutorare a persoanelor vulnerabile, am promovat oameni de valoare ai Reghinului, comemorări pentru fiii Reghinului, şi am realizat studii inedite şi biografii precum: ,,112 ani de la inaugurarea Fabricii de Cărămizi cu Aburi Suseni S.A.” (Povestea, Istoria și Adevărul), ,,Eugen Nicoară doctorul ancestronic din loja regelui Carol al II-lea” sau ” Dr. Alexandru Ceuşianu -Adevărul despre un „Cetăţean de Onoare” al Reghinului şi povestea bunicului cu argint în păr şi aur în inimă”. Mulțumim din suflet cititorilor noștri fideli și colaboratorilor care ne-au împărtăşit experienţele lor, care ne-au ajutat să creștem de la an la an standardele calității produselor și serviciilor ! Povestea continuă pentru cei care visele nu au termen limită. 

 

 

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *