Când va trece Primăria Municipiului Reghin la scanarea documentelor solicitate cetăţenilor şi copiile xerox vor deveni istorie ?

0

Primăria Municipiului Cluj-Napoca continuă să fie un model pentru instituţiile similare din ţară, după ce a anunţat recent, că cetăţenii săi nu vor mai trebui să prezinte copii după documentele care le sunt solicitate de către funcţionarii publici. Asta, după ce la Registratura instituţiei şi la cele opt primării de cartier au fost instalate 60 de aparate de scanare. Primarul Clujului, Emil Boc a precizat că prevederile legale obligă primăria să solicite copii după diverse documente, chiar și 5-6 în unele cazuri însă noua rețea de scannere permite integrarea cu sistemul intern de management al documentelor pe care îl folosește Primăria Cluj-Napoca.

Astfel „Primăria Cluj “trimite în istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor. Cetățeanul economisește timp și bani. Primaria a achiziționat 60 de aparate care scanează documentele cetățenilor. Pe când putem avea parte şi la Reghin de o astfel inţiativă domnule primar, Márk Endre Dezső ? Personal îmi doresc că Primăria municipiului nostru să continue procesul de implementare a tehnologiilor actuale în scopul de a oferi servicii publice mai rapide, mai confortabile și mai simple pentru contribuabil.

Îmi doresc ca în acest prim mandat de primar la conducerea Primăriei Reghin, domnule Márk Endre Dezső să oferiţi informații conform Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare şi invitaţii la evenimentele organizate de municipalitate tuturor jurnaliştilor reghineni nu doar a acelora din presa aservită cum obişnuia fostul edil.

Viitorul spre care trebuie să se îndrepte fiecare administraţie locală din România în perioada 2020-2024 ar trebui să aibă în vedere ca fiecare cetățean să poată accesa direct de pe telefonul mobil sau calculator – integrat – toate serviciile și informațiile de interes public. O Primărie 100% fără hârtie ar fi necesară şi la Reghin.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *