Expoziţie „In Memoriam Dr. Ioan Popescu” la 40 de ani de la trecerea sa în eternitate !

0
Suntem contemporanii unei epoci de transformări şi mutaţii profunde, pe diferite meridiane variind doar ritmul schimbărilor, reflectând şi o anume percepţie a timpului istoric. Într-o lume cu alte interese, priorităţi şi orizonturi, s-ar părea că istoria, cunoaşterea ei, mai preocupă doar pe specialişti şi generaţiile mai în vârstă, fireşte, nu din aceleaşi motivaţii.
 
Oamenii care respectă adevărul istoric nu se pot despărţi cu totul de trecut niciodată, o fac doar oportuniştii regimurilor trecute pentru care memoria istorică a devenit o povară.
 
Siteul „viselenuautermenlimita.ro” vă propune să ne amintim de un om de onoare al Reghinului, un vânător de excepţie, un jurist admirabil şi un primar onorabil, Dr. Ioan Popescu ! Drama celui mai renumit primar din istoria Reghinului, trebuie cunoscută de opinia publică locală şi naţională şi imaginea acestei personalităţi reabilitate la justa sa valoare.
 
Dr. Ioan Popescu a fost omul care a vânat cot la cot cu trei regi ai României, și singurul primar român din perioada interbelică, decorat de doi regi din țări diferite pentru etica profesională şi sclipirea de strateg în administraţie.
 
La 40 de ani de la plecarea sa la „ţărmul veşniciei” siteul „viselenuautermenlimita.ro” intenţionează să pregătească o expoziţie „In Memoriam Dr. Ioan Popescu” în memoria omului care a condus Reghinul în perioada 1924-1940. A devenit primul primar român din istoria Reghinului, după o perioadă de peste 400 de ani, timp în care Reghinul a fost condus doar de primari sași. Dacă îl cităm pe prof. Valeriu B. Boieriu, din paginile sale de jurnal ,,Amintiri despre Reghinul de altădată”, publicate în ,,Gazeta Reghinului”, de cercetătorul Liviu Boar în 1998, aflăm următoarele : ,,…orașul Reghin a luat o mare dezvoltare și a înflorit, fiindcă el, primarul, a știut să se situeze în afara intrigilor meschine și a divergențelor politice. Om inteligent și cult, s-a menținut mulți ani în postul de mare răspundere de primar, dovedind în toate împrejurările cea mai largă înțelegere, soluționând în modul cel mai corect și mai echitabil toate problemele, îndeosebi cele de mare interes public”. A fost totodată şi unul dintre cei mai mari vânători din istoria României, care a avut o demnitate pe care o întâlnești doar la marile personaje istorice, care a preferat să moară sărac și într-un anonimat sumbru, decât să își trădeze regele și Casa Regală a României, pe care a slujit-o timp de 27 de ani cu o loialitate exemplară !

 
Cine poate oferi fotografii şi mai multe informaţii despre familia lui Ioan Popescu este rugat să ne comunice pe adresa de e-mail: vnatl_reghin1982@yahoo.com ori la numărul de telefon: 0753-872-311. Suntem deschişi la discuţii cu reprezentanţii oricărei instituţii publice, asociaţii de vânătoare, case de avocatură interesate să devină parteneri în acest proiect de suflet  realizat în memoria unui om de valoare al Reghinului. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *