În amintirea lui Vasile Grama un artist pentru care muzica era hrană, medicament, aer, cântec, sunet, minune și dorință !

0

Anul acesta instrumentistul Vasile Grama ar fi împlinit 43 de ani însă un accident nefericit ni l-a răpit în seara zilei de 10 august 2018 din această lume în timp ce se afla în concediu alături de familie într-o stațiune pe litoralul românesc unde s-a înecat în valurile mării. 

Cum zboară timpul ! A trecut deja un an de la plecarea în eternitate, a celui care a fost Vasile Grama artistul pentru care muzica era hrană, medicament, aer, cântec, sunet, minune și dorință. Muzica, așa cum înțelegea el să o facă, era un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare, cu o măiestrie aparte reușea prin intermediul sunetului să electrizeze auditoriul. Întodeauna îl priveam cu nostalgie și nu mă plictiseam niciodată.  

A fost un organist redutabil, omniprezent la atâtea evenimente mondene din Reghin din județul Mureș  și din țară care în cei 26 ani de activitate instrumentală și-a consolidat un loc special  în panorama interpretativă a muzicii de petrecere din județul Mureș, un loc pe care nu il va lua nimeni. A fost un mare artist și un om bun care atunci când a plecat a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și o lecție.

Pentru că fiecare om înseamnă o poveste, iar fiecare poveste înseamnă o lecție, îmi voi aminti cu mare drag de fiecare dată când voi vedea o fotografie cu Vasile Grama, energia pozitivă pe care o emana în jurul său, siguranța pe care o avea atunci când începea să mângăie clapele și emoțiile speciale pe care reușea să le transmită prin sunetul muzicii sale.  Însă din păcate mereu va exista și obsedanta întrebare în această lume efemeră „Cum ar fi fost dacă?” în seara zilei de 10 august a anului 2018 Vasile Grama ar fi fost în alt loc.

 

 Matei R. Mihai 


DSCF1560
Ultimul eveniment la care l-am auzit cântând pe Vasile Grama împreună cu o parte din colaboratorii săi a fost pe 25 martie la petrecerea de Ziua Poliției Române la Complexul Hotelier Marion Pădurea Rotundă

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *