LA MULŢI ANI, SENSEI – FLORIN TRIŞCĂ !

0

        Astăzi, sensei Florin Trişcă instructor, 4 Dan în Aikido Aikikai din Cluj-Napoca, coordonatorul sălii de arte marţiale „Nobori Aikido Aikikai Dojo” şi „Chef Sushi” la Centrul Cultural Japonez din Bucureşti, a împlinit 44 de ani. Cu această ocazie siteul „viselenuautermenlimita.ro” îi urează ”La mulți ani, sensei Florin Trişcă. Să rămâi pentru totdeauna așa cum te-a cunoscut Reghinul : luptător, zâmbitor, receptiv și săritor la orice nevoie! Ești un model în predarea armoniei, o tornadă de energie pozitivă și inspirație pentru toți cei care te cunosc. Te felicităm pentru că eşti un instructor de nota 10, pentru care visele nu au termen limită şi în toţi aceşti ani ai demonstrat că nimic nu s-a schimbat pentru tine şi toată energia pentru ceea ce faci, are aceiaşi sursă ca întotdeauna pasiunea pentru Aikido (calea energiilor unite)„.

Sursa foto: Facebook – Florin Trisca

     Reamintim cititorilor noştri că în urmă cu 13 ani instructorul de arte marţiale Florin Trişcă acreditat să reprezinte interesele Fundaţiei Române de Aikido în judetul Mures înfiinţa Filiala Reghin de Aikido care avea sediul într-o sală de sport în Parcul Tineretului ce avea la vremea respectivă 25 de elevi structuraţi în 3 grupe, copii de 4-9 ani, elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi o grupă de cursanţi adolescenţi şi adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

     Îmi amintesc că la prima noastră întâlnire la un mini-stagiu regional de Aikido la Reghin, maestrul mi-a spus „Aikido nu se poate învata din cărţi îţi spun din experienţa mea proprie, acest stil se poate învăţa doar prin transmisiune directă, pentru că trebuie să traieşti emoţiile din spatele artei. Fondatorul Aikido-ului spunea la un moment dat că omul nu are nevoie de case, bani sau un anumit statut pentru a practica Arta Păcii. Spunea că paradisul se află acolo unde te afli şi acela e locul unde te poţi antrena”.


Sursa foto: Facebook Florin Trişcă

    Azi, senseiul nu mai are nevoie de nicio prezentare este celebru, susţine seminarii şi stagii de pregătire, are discipoli în toată ţara  şi o misiune frumoasă fiindcă el este un învăţător mai special: el predă o artă marţială, adică învaţă elevii cum să se lupte, nu doar să se apere. 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *