Golul sufletesc lăsat în urmă de trecerea la cele veșnice a unei ființe dragi nu poate fi acoperit de nimeni și nimic.  Se împlinesc 7 ani de când dragul nostru Leon Cadar nu mai este printre noi. Amintirea și dorul vor rămâne veșnic. soția Lucreția și fiicele Melania și Lidia și ginerii: Mirel și Florin.

NECROLOG
Leon Cadar s-a născut la 30 aprilie 1952 din părinții Valer și Carolina. Viața a fost crudă cu el încă de la naștere…la doar opt zile a rămas orfan de tată. A fost crescut de bunicii Stoica Zaharie și Maria. Școala primară a absolvit-o în satul Filea iar clasele gimnaziale în Deda și Toplița. Din clasa a IV-a fost crescut de tatăl său vitreg Alexandru Cadar despre care Leon a avut toată viața doar cuvinte de laudă că l-a crescut și  educat să respecte valorile morale și l-a învățat așa cum spune  Biblia că: „Este mai multă fericire în a da decât în a primi“.  A urmat cursurile școlii profesionale de lăcătuș mecanic din Toplița, ca mai apoi să termine cursurile Liceului ,,Bolyai Farkaș”, din Tîrgu-Mureș. La vârsta de 17 ani s-a angajat la Intreprinderea Metalurgică ,,Republica” din orașul Reghin.
În 1975 s-a căsătorit la 23 de ani cu Lucreția Cadar, contabil la C.A.P. Filea iar din dragostea lor au rezultat două fete: Melania și Lidia.
În 1972 și-a pierdut tatăl vitreg pe care l-a iubit foarte mult.
În 1975 s-a angajat în cadrul Primăriei Aluniș pe funcția de secretar adjunct cu probleme de propaganda unde a activat până în 1989. Între anii 1990 și 2006 a lucrat la Barajul Răstolița pe funcția de maistru.
În anul 2004 a fost extrem de fericit că soția lui Lucreția a fost aleasă primar al comunei Deda.
În 2006 Leon și-a deschis propria sa firmă în care a muncit până în data de 9 septembrie când s-a stins din viață în urma unui accident rutier pe DN1 E60, în comuna Copăceni timp ce se întorcea de la Cluj-Napoca spre casă. A învins pancreatita dar  firul ivieții i-a fost intrerupt de a un accident rutier.
Peste 700 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Leon Cadar care a fost înmomântat în cimitirul Bisericii ,,Înălțarea Domnului” din Filea.  Cu o săptămână înainte de deces a avut loc sfințirea lăcașului de cult din Filea în prezența Înaltpresfințitului Arhiepiscop Andrei Andreicuț de Alba-Iulia, unde Leon Cadar a fost prezent. După aceste momente de fericire spiritual satul Filea a intrat în doliu prin pierderea unui om de seamă al satului care a fost consilier bisericesc în ultimii 11 ani de viață. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți condus de preotul Ionuț Cadar  de la Biserica Ortodoxă Română din Filea, ajutat de starețul Teodul Libeg de la Mănăstirea din Sânmartin, părintele Ilie Protosinghel de la parohia Cașva, preotul Sergiu Andone de la parohia din Bistra Mureșului, preotul Gabriel Călin Fărcaș de la Biserica Ortodoxă Română Deda și preotul Radu Gheorghe Bândilă de la Biserica Ortodoxă ,,Sfântul Ierarh Nicolae”,  din satul Ciobotani,  comuna Stânceni.
A fost un om chibzuit care a știut că prin muncă se poate să își clădească o viață frumoasă și demnă însă Dumnezeu l-a luat la el atunci când a avut nevoie de el.


Dumnezeu să îl odihnească în rândul celor drepți!

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *